Antena Meniu Search
x

Miracol în Mamaia. Un copil de 5 ani înecat în mare a fost resuscitat şi salvat de doi angajaţi SMURD aflaţi în concediu, la plajă

Distracţia de la mare se putea sfârşi tragic pentru un copil de doar cinci ani! Înghiţit de valuri, băiatul a fost scos inconştient din apă de tatăl lui. L-au readus la viaţă doi salvatori de la SMURD Bucureşti.

Vezi și

Distracţia de la mare se putea sfârşi tragic pentru un copil de doar cinci ani! Înghiţit de valuri, băiatul a fost scos inconştient din apă de tatăl lui. L-au readus la viaţă doi salvatori de la SMURD Bucureşti. Soţ şi soţie, ei se aflau în concediu pe plaja din Mamaia. Amândoi l-au resuscitat minute bune, până când a sosit o ambulanţă. Copilul este acum în afara pericolului.

În schimb, un bărbat de 40 de ani a murit înecat în staţiunea 2 Mai. Turiştii nu doar că ignoră steagurile roşii care anunţă că marea e periculoasă, dar le mai şi fură, spun salvamarii. 

Tatăl şi băiatul se jucau în apă la 15 metri depărtare de ţărm. La un moment dat, bărbatul şi-a luat privirea de la cel mic, suficient timp cât băieţelul să cadă de pe colac şi să se ducă la fund. Când şi-a dat seama ce s-a întâmplat, tatăl şi-a luat fiul în braţe şi a fugit spre mal cerând ajutor. 

Ajutorul a venit de la soţii Alina şi Vasilică Amza, ambii salvatori în cadrul ISU - SMURD Bucureşti-Ilfov, care erau pe plajă, în concediu. Primul a intervenit bărbatul: "Copilul nu respira când am ajuns eu, i-am făcut cinci ventilaţii, după care copilul a început să respire spontan."

Imediat, Alina a trecut şi ea la manevrele de resuscitare: "Intra în stop clar, deci a fost la un pas de stop, dacă nu i se făcea ventilaţie şi nu vomita apa, copilul deja... starea lui se degrada."

Cu ajutorul tubului de oxigen adus de salvamari, au reuşit să îl salveze: "Totul a decurs aşa ca la carte, pot să spun. Dumnezeu a fost bun pentru noi şi cred că a fost o zi bună pentru noi."

Băiatul de cinci ani a fost preluat de o ambulanţă şi dus la spitalul din Constanţa. Era deja conştient când a urcat în Salvare.

În schimb, în staţiunea 2 Mai, un bărbat de 40 de ani a pierit în marea învolburată. Scos din apă şi resuscitat, nu şi-a mai revenit. În zonă exista un steag care interzicea scăldatul. Pe celelalte, le-au furat turiştii, se plâng salvamarii. 

Cu steaguri arborate sau fără ele, mulţi turişti ignoră pur şi simplu pericolul. 

De la începutul sezonului estival şi până acum, opt oameni au murit înecaţi în Marea Neagră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Miracol în Mamaia. Un copil de 5 ani înecat în mare a fost resuscitat şi salvat de doi angajaţi SMURD aflaţi în concediu, la plajă