Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Copil de 4 ani din Buzău, supravieţuire miraculoasă după ce a căzut de la etajul 4 al unui bloc. Detaliul care i-a salvat viaţa

Un copil de 4 ani din Buzău a supravieţuit ca prin minune după ce a căzut de la etajul patru al unui bloc. În timp ce era doar cu bunica acasă, băieţelul s-ar fi urcat pe o masă aşezată lângă fereastră, de unde a alunecat şi a căzut în gol. A avut mare noroc. Mai multe sârme de rufe au încetinit căderea, iar impactul a fost amortizat de izolaţia terasei. 

de Redactia Observator

la 03.09.2024 , 08:59

Un moment de neatenţie a fost suficient să se producă nenorocirea. În timp ce era cu bunica şi cu sora sa în casă, băiatul de 4 ani s-ar fi urcat pe masa de lângă fereastră, s-a aplecat peste pervaz şi a alunecat de la etajul patru. Pompierii l-au găsit pe acoperişul unei terase.

"Acesta era conştient şi prezenta mai multe traumatisme la nivelul feţei", spune Aioanei Robert Ștefan, ISU Buzău.

Detaliul care l-a salvat pe copilul de 4 ani

Vezi și

Norocul copilului a fost că terasa este izolată cu un strat de polistiren şi impactul a fost atenuat. În plus, sârmele de rufe montate la un geam i-au încetinit căderea. 

Pe acelaşi subiect

"A fost o fracţiune de secundă. L-am auzit plângând aici, m-am panicat şi eu. 

Ne-am speriat de tragedia care s-a întâmplat. Noi am sunat la orice echipaj.

A căzut de pe aerul condiţionat în jos. I-a atenuat căderea că altfel putea să ricoşeze jos, pe buturuga aia de acolo, era prăpăd. Nu mai scăpa", povestesc vecinii. 

Băiatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Buzău. Din cauza leziunilor severe de la cap şi membre, medicii au decis ca băiatul să fie transferat la Bucureşti. 

"Pacientul este conştient. Prezintă multiple leziuni la nivelul extremităţii cefalice, contuzii toraco-abdominale. Este stabil termodinamic. În curs de investigaţii", spune Adrian Zoican, medic UPU Buzău. 

Părinții copilului se căsătoriseră în weekend și l-au lăsat pe el și pe sora lui la bunici ca să plece în luna de miere. La auzul veştii, mama copilului s-a întors într-un suflet acasă. Femeia a fost transportată la spital după ce a făcut un atac de panică. Poliţiştii fac acum cercetări pentru a stabili exact ce s-a întâmplat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Evenimente » Copil de 4 ani din Buzău, supravieţuire miraculoasă după ce a căzut de la etajul 4 al unui bloc. Detaliul care i-a salvat viaţa