Antena Meniu Search
x

Copilul dispărut în mare, la Corbu şi-a salvat prietenul înainte de a fi înghiţit de valuri

Un copil de 14 ani este căutat de aproape 27 de ore în Marea Neagră. Băiatul a intrat în apă de pe plaja Corbu, chiar dacă valurile erau uriaşe, iar curenţii - foarte puternici. A vrut să-şi salveze un prieten, dar marea l-a luat chiar pe el.

Vezi și

Un copil de 14 ani este căutat de aproape 27 de ore în Marea Neagră. Băiatul a intrat în apă de pe plaja Corbu, chiar dacă valurile erau uriaşe, iar curenţii - foarte puternici. A vrut să-şi salveze un prieten, dar marea l-a luat chiar pe el. Gabriel era în responsabilitatea unui asistent maternal. 25 de scafandri, veniţi din toată ţara, îl caută şi la această oră. Doar două ore mai târziu, un militar aflat în permisie a dispărut, pe aceeaşi plajă.

Marea era la fel de agitată şi ieri, când Gabriel a intrat în valuri. Era în grija unui asistent asistent maternal şi a plecat de acasă fără să-i spună că merge pe plaja din Corbu. Când a aflat că băiatul ei e de negăsit, femeia a alergat într-un suflet să îl caute. 

ANCA CHIRIŢĂ, DGASPC Constanţa:

I-a spus asistentului maternal că se duce cu un coleg, un prieten, la o sală de jocuri din localitate. 

Înainte să dispară în valuri, băiatul şi-a salvat de la înec un prieten. Chiar el a dat alarma, iar primii care au încercat să-l scoată din apă şi pe Gabriel au fost un turist şi un pompier aflat pe plajă în timpul liber. 

Un alt copil în vârstă de vreo 14-15 ani a strigat la noi. Am intervenit cât s-a putut de repede, în acelaşi timp s-a sunat şi la 112, povesteşte un martor.

În câteva clipe, au ajuns şi scafandrii, care îl caută şi acum pe Gabriel. Sunt 25 de oameni şi trei ambarcaţiuni. Erau întâmplător pe litoral. Făceau un exerciţiu care s-a transformat în misiune. 

MARIAN CIULEI, şef centru de antrenament scafandri Constanţa:

Posibil înecat la 100-150 m faţă de mal. Avem grijă mare la curentul de fund care e mult mai puternic decât curentul de suprafaţă. 

Tot ieri, la numai două ore de la dispariţia lui Gabriel, un militar din Cluj aflat în permisie a fost dat dispărut pe aceeaşi plajă. Încă nu a fost găsit. În doar o lună, patru persoane s-au înecat deja pe litoralul Mării Negre. Alte zece au fost salvate în ultimul moment. Chiar azi-noapte, un tânăr de doar 18 ani a fost scos fără suflare de pompieri şi scafandri din apă, la Neptun. 

Salvamari pe litoral există, dar numărul lor este foarte mic. Între Constanţa şi Vama Veche sunt numai 16, iar noaptea nu au program.

GIGI CÂMPEANU, salvamar Neptun:

Programul salvamar începe de la orele 8 ale dimineţii şi se încheie la orele 8 ale serii. Marea ca să te respecte, trebuie să o respecţi tu pe ea.

Zona de la Corbu face parte din categoria plajelor sălbatice, motiv pentru care acolo nu există deloc salvamari. Autorităţile susţin că nu au bani decât pentru panouri de avertizare. 

Gabriel are 14 ani şi a fost părăsit de mama biologică la naştere, în spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Copilul dispărut în mare, la Corbu şi-a salvat prietenul înainte de a fi înghiţit de valuri