Antena Meniu Search
x

Copil de 4 ani intrat în comă pe scaun, la stomatologie, la Piteşti, poliţia a deschis dosar penal

Un copil de 4 ani a intrat în comă pe scaun, la stomatologie, la Piteşti. Poliţia a deschis dosar penal, clinica unde s-a întâmplat totul nu avea autorizaţie pentru anestezii generale.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 11.02.2020, 12:14

Copil de 4 ani, în comă, pe scaun la stomatologie
Copil de 4 ani intrat în comă pe scaun, la stomatologie, la Piteşti, poliţia a deschis dosar penal - Twitter

Un copil de 4 ani a intrat în comă pe scaun, la stomatologie, la Piteşti. Poliţia a deschis dosar penal, clinica unde s-a întâmplat totul nu avea autorizaţie pentru anestezii generale.

Un copil de doar 4 ani a fost dus de părinţi la o clinică privată de stomatologie din Piteşti pentru mai multe intervenţii de specialitate. Un anestezist care are contract cu clinica l-a adormit pe copil, dar în timpul intervenţiei stomatologice acesta a intrat în comă. Anestezistul l-a resuscitat, a fost chemat SMURD-ul.

Copilul a fost dus la Spitalul Judeţean şi transferat ulterior la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Medicii de aici sunt rezervaţi în privinţa şanselor lui de supravieţuire. Poliţia a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii au audiat deja stomatologul şi anestezistul şi au ridicat tot instrumetarul utilizat. 

Pe acelaşi subiect

DSP Argeş a deschis de asemenea o anchetă şi a descoperit că în clinica privată unde copilul a intrat în comă erau interzise anesteziile generale, pentru că unitatea medicală nu avea autorizaţie pentru aşa ceva.

"La solicitarea Ministerului Sănătății, inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș au demarat verificări la clinica stomatologică din Pitești, acolo unde un copil de 4 ani după ce a a primit asistență medicală de specialitate  a ajuns internat în stare gravă în Spitalul Clinic de Urgență Copii “Grigore Alexandrescu”.

Inspectorii sanitari argeșeni verifică condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului,  respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico –sanitare din unitate.

Din primele verificări, părinții s-au prezentat cu copilul în data de 10.02.2020 pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Pitesti. Clinica stomatologică  are autorizație sanitară de funcționare (ASF) eliberată de DSP Arges cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție. 

Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de functionare o secție de ATI.

Inspectorii DSP Argeș au aplicat clinicii stomatologice o sancțiune în valoare de 20 000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea Sanitară de Funcționare.", se arată în comunicatul DSP Argeş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Copil de 4 ani intrat în comă pe scaun, la stomatologie, la Piteşti, poliţia a deschis dosar penal