Antena Meniu Search
x

Dosar penal pentru ucidere din culpă, după moartea copilului din Piteşti (Video)

Clinica stomatologică din Pitești, unde un copil a intrat în comă şi apoi a murit la spital a fost închisă, Direcția de Sănătate Publică Argeș suspendând activitatea. Poliţiştii precizează că s-a schimbat încadrarea în dosar, efectuându-se cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 12.02.2020, 23:50

Cabinetul dentar pentru copii din Piteşti a fost închis - Foto Profi Media

Clinica stomatologică din Pitești, unde un copil a intrat în comă şi apoi a murit la spital a fost închisă, Direcția de Sănătate Publică Argeș suspendând activitatea.

Poliţiştii precizează că s-a schimbat încadrarea în dosar, efectuându-se cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Poliţiştii au adunat probe din cabinetul medical

"Urmare a nefericitului deznodământ medical, în cauză urmează să se desfăşoare cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Totodată, încă de la primele momente, poliţiştii au luat măsuri de conservare a urmelor de probă, a tuturor mijloacelor de probă, atât biologice cât şi substanţe şi instrumentar medical, iar în prezent se aşteaptă concluziile de natură tehnică, primite de la Direcţia de Sănătate Publică. Cercetările se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti", precizează poliţiştii.

DSP informează că substanţele folosite pentru anestezie erau achiziţionate legal, dar folosite ilegal.

"Având în vedere riscul major care s-a generat, copilul a murit, am decis suspendarea activităţii clinicii Teddy Care, începând de acum. Clinica are două departamente. Clinica stomatologică pentru copii, care se numeşte Teddy Care, şi cea pentru adulţi, care nu a generat niciun risc. Până la remedierea ilegalităţilor, rezilierea contractului cu medicul anestezist, schimbarea certificatului de înregistrare la Colegiul Medicilor. Această procedură de anestezie este efectuată mai ales după-amiaza, când medicii anestezişti care lucrează în alte unităţi vin şi fac această activitate conform contractelor de prestări servicii. Nu ştiam că se fac anestezii generale şi nici nu avem cum să verificăm. Copilul era înregistrat cu tratament stomatologic, dar procedura de analgo sedare nu este înregistrată. Nu am găsit nici la alţi copii aceste proceduri înregistrate. Au autorizaţie pentru utilizare de substanţe sedative şi psihotrope, poate că la anesteziile locale se folosesc şi astfel de substanţe. Substanţele le au achiziţionate legal", a declarat Aura Copciag.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Dosar penal pentru ucidere din culpă, după moartea copilului din Piteşti (Video)