Antena Meniu Search
x

Copilul din Cugir, lovit și terorizat de elevi bătăuși, obligat să plătească taxă de protecţie în euro (Video)

Imagini revoltătoare surprinse pe o stradă din Cugir. Un băiat de nouă ani a fost aproape omorât în bătaie de mai mulţi elevi. Scenele de o violenţă rară s-au răspândit rapid pe internet. Mama victimei a depus plângere la Poliţie şi spune că băiatul ei era terorizat de câteva luni.

de Redactia Observator

la 10.07.2019, 21:16

Vezi și

Imagini revoltătoare surprinse pe o stradă din Cugir. Un băiat de nouă ani a fost aproape omorât în bătaie de mai mulţi elevi. Scenele de o violenţă rară s-au răspândit rapid pe internet. Mama victimei a depus plângere la Poliţie şi spune că băiatul ei era terorizat de câteva luni. I se cerea chiar şi taxă de protecţie. Psihologii atrag atenţia asupra valului de violenţe dintre elevi, ignorat de către autorităţi.

Timp de câteva minute, pe marginea şoselei, un băiat de nouă ani este umilit şi lovit cu pumnii şi picioarele. Scenele extrem de dure nu pot fi difuzate. În imagini apar cinci agresori, toţi minori. Cel mai violent dintre ei este, culmea, o fată de 13 ani. 

Copilului bătut de mai mulţi elevi, în Cugir, i s-a cerut taxă de protecţie

Mama copilului bătut spune că "sunt în stare de şoc. Copilul e cu mine de mână mereu. Şi în casă. Îi este teamă să iasă afară. Nici măcar cu gunoiul nu se mai duce".

Un alt copil încearcă să-l apere pe băiatul imobilizat la pământ, dar este îndepărtat de bătăuşii minori. 

Filmuleţul şocant s-a răspândit pe un grup de socializare de pe internet. Iar un elev din Mureş i l-a trimis mamei care a depus plângere la Poliţie. Trei dintre agresori au fost astăzi audiaţi în prezenţa părinţilor.

Mama victimei a scos şi un certificat medico-legal şi face dezvăluiri îngrijoratoare. Copilul ei era terorizat de câteva luni. Acuză că elevii au ajuns să se comporte precum membrii celor mai periculoase clanuri. Şi totuşi, nicio autoritate nu s-a sesizat. 

Mama copilului bătut spune că "a fost ameninţat în repetate rânduri. Copilul a fost lovit în repetate rânduri, ceea ce nu a spus acasă. A fost pus să ceară bani, gen taxă de protecţie, în euro i s-a cerut de către alt copil agresor. I s-a cerut să facă poze indecente că dacă nu, îl omoară".

Abia acum, reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului verifică familiile implicate. 

Şi vorbesc despre măsuri care ar putea fi luate doar cu acordul părinţilor, dar nu se ştie când. 

În România, abuzurile din şcoli au devenit un fenomen îngrijorător, ignorat de cei care ar trebui să aibă grijă de copii.

Statistici recente arată că trei din 10 copii au fost excluşi în mod frecvent din grupul de colegi, tot trei din 10 au fost ameninţaţi cu lovirea sau bătaia de către colegi, iar unul din patru a fost umilit în mod repetat în şcoală.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru loviri şi alte violenţe. Patru dintre cei cinci agresori au sub 14 ani şi nu pot răspunde penal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Copilul din Cugir, lovit și terorizat de elevi bătăuși, obligat să plătească taxă de protecţie în euro (Video)