Antena Meniu Search
x

Video "Copilul, efectiv, şi-a pierdut cunoştinţa". Filmul tragediei din Piatra Neamț, unde o fată de 14 ani a murit după un antrenament de volei 

Caz şocant în Piatra Neamţ. O fată de doar 14 ani a murit după ce i s-a făcut rău în timpul unui antrenament de volei în sala de sport. Era legitimată la Clubul Sportiv Şcolar din Piatra Neamţ din 2020 şi acum se pregătea pentru Campionatul Naţional de Cadete din 14 ianuarie. Nimeni nu înţelege ce s-a întâmplat, fata fiind declarată aptă de sport de către medici. Ba, mai mult, ar fi fost supusă la mai multe investigaţii medicale de către părinţi după ce a mai avut episoade de pierdere a cunoştinţei, însă medicii n-au descoperit nimic, niciodată. 

de Angela Bertea

la 07.01.2023, 08:43

Vezi și

Adolescenta era în clasa a VII-a de la Școala Gimnazială "Elena Cuza" din Piatra Neamț şi practica volei de performanţă la Clubul Sportiv Şcolar din judeţ.

Nenorocirea s-a petrecut în jurul orei 11.00, în sala de sport.

Lupu Alexandru Răzvan, directorul Liceului cu Program Sportiv Piatra-Neamț: Copilul, efectiv, şi-a pierdut cunoştinţa. Colegii mei care erau în sală au intervenit. Un coleg i-a făcut masaj cardio-respirator, colega cealaltă a sunat la 112.

Brândușa Pavlidis, medic șef UPU SMURD Piatra Neamț: Fetiţa a fost adusă cu un echipaj de la ambulanţă, cu medic, cu manevre de resuscitare în curs. La sosire, pe monitor, avea aspect de fibrilaţie ventriculară, motiv pentru care i s-au dat şocuri electrice, masaj cardiac extern. 

Pe acelaşi subiect

După o oră şi jumătate de încercări de a o readuce la viaţă, medicii au fost nevoiţi să declare decesul. Nimeni nu-şi explică cum s-a putut întâmpla tragedia. Fata nu era cunoscută cu probleme medicale. 

Lupu Alexandru Răzvan, directorul Liceului cu Program Sportiv Piatra-Neamț: Era aproape de începutul antrenamentului. Nu era nici intensitate în antrenament, era un antrenament de acomodare la efort după vacanţă. 

Fetița de 14 ani a fost declarată aptă pentru efort fizic, la ultimul control medical

Fetiţa activa în cadrul Clubului Sportiv Scolar din 2020, şi se pregătea pentru Campionatul Naţional de Cadete din 14 ianuarie. Ultimul control la cabinetul de medicină sportivă l-a făcut în luna septembrie şi a fost declarată aptă pentru efort fizic.

Certificatul emis de medicii sportivi are valabilitate şase luni, deci e valid până în martie, anul acesta.

Florentina Luca - Moise, inspector general ISJ Neamț: Mai mult, familia deţine o serie de documente prin care, periodic, i-au făcut investigaţii fetiţei. Chiar zilele trecute, la începutul anului, înainte de a începe pregătirea, au făcut investigaţii medicale şi nu s-au evidenţiat probleme medicale.

Brândușa Pavlidis, medic șef UPU SMURD Piatra Neamț: Părinţii, am înţeles, că au mai investigat-o pentru că a avut una sau două perioade de pierderi de cunoştinţă. Dar nu i s-a descoperit nimic care să îi pună viaţa în pericol şi nimic care să-i oprească cariera sportivă.

Urmează ca necropsia să stabilească exact cauza decesului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » "Copilul, efectiv, şi-a pierdut cunoştinţa". Filmul tragediei din Piatra Neamț, unde o fată de 14 ani a murit după un antrenament de volei