Antena Meniu Search
x

O fată de 14 ani din Piatra Neamț a murit, după ce i s-a făcut rău la un antrenament de volei

O copilă de 14 ani din Piatra Neamț a murit la spital, unde ajunsese după ce i s-a făcut rău în timpul unui antrenament de volei. Adolescenta și-a pierdut cunoștința chiar în timpul prăgătirii fizice. Însă în ciuda eforturilor medicilor, fata a fost declarată moartă la trei ore de când ajunsese la spital, informează reporterul Observator Angela Bertea.

de Monica Palade

la 06.01.2023, 16:24

O fată de 14 ani din Piatra Neamț a murit, după ce i s-a făcut rău la un antrenament de volei - Shutterstock

Antrenamentul la care participa eleva era de intensitate redusă, în plus, potrivit părinților, fata fusese supusă unor investigații medicale chiar la începutul anului 2023 și nu s-a evidențiat nicio problemă medicală. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc tragicul eveniment.

Ce spun polițiștii

La data de 6 ianuarie a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că, unei minore de 14 ani din Piatra Neamț, i s-a făcut rău în timp ce participa la un antrenament de volei, la o sală de sport din municipiul Piatra Neamț.

Echipajele medicale s-au prezentat la fața locului, minora fiind transportată la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Din păcate, în jurul orelor 13:50, am fost informați cu privire la faptul că, minora a decedat la unitatea medicală unde a fost internată.

Pe acelaşi subiect

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc acest eveniment.

Avea efectuată vizita medicală

La rândul său, Inspectoratul Școlar Județean Neamț informează că fata avea vizita medicală la zi. „Astăzi, 6 ianuarie 2023, în jurul orei 10.45, o elevă de clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „Elena Cuza” Piatra - Neamț, legitimată ca sportivă la Clubul Școlar Sportiv din Piatra – Neamț, și-a pierdut cunoștința în timpul antrenamentului de pregătire sportivă practică – volei și cu toate eforturile depuse de serviciul medical de la Unitatea de Primire Urgențe, a decedat.

Antrenamentul la care participa eleva era de intensitate redusă, după cum ne informează profesorul antrenor, și avea loc în condițiile pregătirii necesare participării la Campionatul Național de Cadete, din 14 ianuarie 2023.

Conform informațiilor primite din partea C.S.S. Piatra – Neamț putem preciza că, eleva avea efectuată vizita medicală periodică la cabinetul de medicină sportivă, cu care unitatea are contract și avea viza medicală valabilă. De asemenea, din cele relatate de părinții sportivei, aceasta a fost supusă unor investigații medicale chiar la începutul anului 2023 și nu s-a evidențiat nicio problemă medicală incompatibilă cu practicarea sportului de performanță.

Suntem alături de familia elevei decedate, ne exprimăm regretul pentru imensa pierdere suferită și transmitem cele mai sincere condoleanțe!”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » O fată de 14 ani din Piatra Neamț a murit, după ce i s-a făcut rău la un antrenament de volei