Antena Meniu Search
x

Video Cornel Dinicu, audiat 6 ore. Patronul de la Ferma Dacilor nu a vrut să stea de vorbă cu procurorul: ce riscă acum. Nu sunt indicii că incendiul a fost provocat

Cornel Dinicu a fost dus în faţa procurorilor dis-de-dimineaţă şi audiat din nou.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 03.01.2024, 14:19

Vezi și

De 6 ore stă Cornel Dinicu la audieri în sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova. Alături de el sunt şi cei doi administratori ai firmei. Potrivit unor surse, nici ieri şi nici astăzi (3 ianuarie) niciunul dintre cei trei nu a dorit să dea declaraţii în faţa procurorului de caz.

Sunt 6 suspecţi în acest dosar

Cei trei vor ajunge în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Ploieşti. Cele trei persoane pleacă de la IPJ Prahova cu propunere de arestare preventivă, asta după ce seara trecută s-a decis reţinerea în cazul pentru 24 de ore. Ieri a fost extinsă şi urmărirea penală, s-au mai adăugat trei infracţiuni de abuz în serviciu şi trei infracţiuni de fals intelectual, celor două deja existente de distrugere şi ucidere din culpă.

În acest moment sunt 6 suspecţi în acest dosar. Vorbim despre actualul primar din Gura Vadului, o angajată de la Urbanism, Cornel Dinicu şi cei doi asociaţi ai săi. Rămâne de văzut dacă patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, va fi cercetat în libertate sau va merge în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile.

Pe acelaşi subiect

Până în prezent nu sunt indicii privind un incendiu provocat

Anchetatorii propun arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru un administrator statutar şi doi administratori în fapt ai societăţii comerciale care deţinea Ferma Dacilor - unde incendiul produs în 26 decembrie s-a soldat cu moartea a şapte persoane - inclusiv pentru Cornel Dinicu, acuzaţia fiind de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Ancheta penală aflată în desfăşurare nu exclude niciuna dintre împrejurările care ar fi putut constitui baza izbucnirii incendiului, cu toate acestea, materialul probator administrat până în prezent nu a relevat indicii care să confirme ipoteza in incendierii provocate ca urmare a unei acţiuni umane intenţionate, cercetările ce urmează a fi efectuate în cauză având rolul de a stabili până la gradul de certitudine inclusiv cauza probabilă a incendiului, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Procurorii sublinbiază, însă, că, şi în cazul în care ipoteza incendierii intenţionate se confirmă, cele trei persoane pentru care este propusă arestarea sunt considerate ”în culpă în raport de producerea rezultatului constând într-un dezastru, deoarece în condiţiile descrise, raportat la lipsa de siguranţă a încăperilor oferite ca spaţii de cazare, şansele reale ca victimele să se poată salva au fost aproape inexistente”. Varianta în care incendiul a fost provocat de ”o mână criminală” a fost invocată chiar de cel care se prezenta ca patron al pensiunii, Cornel Dinicu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cornel Dinicu, audiat 6 ore. Patronul de la Ferma Dacilor nu a vrut să stea de vorbă cu procurorul: ce riscă acum. Nu sunt indicii că incendiul a fost provocat