Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Crăciun cu tradiție în Bucovina și Maramureș

Există locuri în care Crăciunul a venit mai devreme. Sunt staţiunile şi pensiunile unde gazdele au întins deja mesele, unde colindătorii au început cântecul, iar oaspeţii - dansul. În Maramureş şi Bucovina, sărbătorile se petrec ca odinioară.

de Redactia Observator

la 23.12.2018 , 21:18

Există locuri în care Crăciunul a venit mai devreme. Sunt staţiunile şi pensiunile unde gazdele au întins deja mesele, unde colindătorii au început cântecul, iar oaspeţii - dansul. În Maramureş şi Bucovina, sărbătorile se petrec ca odinioară. În peisaje de basm şi cu petreceri pline de tradiţie.

La Baia Sprie, 120 de turişti au venit să petreacă sărbătorile în stil moroşan. Aici, tradiţiile se respectă cu sfinţenie. 

În Maramureş, turiştii sărbătoresc un Crăciun autentic. Gustul bucatelor tradiţionale este inconfundabil. 

Vezi și

Tradiţia se regăseşte şi în nordul Moldovei. În ţinuturile magice ale Bucovinei, ziua a început cu o plimbare cu sania prin pădure. La întoarcere, gazdele şi-au întâmpinat oaspeţii cu vin fiert. Şi cu o petrecere autentică în jurul focului. 

Cinci zile de poveste îi aşteaptă pe turiştii veniţi din toate colţurile ţării. Dacă unii au ales Bucovina pentru prima dată, alţii vin aici în fiecare an. Pentru atmosfera sărbătorilor ca altadată şi nu în ultimul rând, pentru preparatele delicioase. 

Urmează prima noapte de petreceri. Programul durează până în zorii zilei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Crăciun cu tradiție în Bucovina și Maramureș