Antena Meniu Search
x

Video Cratere de un metru pe drumul judeţean dintre Iaşi şi Suceava, după o investiţie de 100 de milioane de euro. Reparaţiile costă acum 160.000 de euro: "Nu e normal!"

Unde asfaltezi... şi unde crapă. Tot mai multe investiţii în infrastructura ţării se duc pe Apa Sâmbetei. Şosele proaspăt asfaltate, cu recepţia făcută, o iau la vale sau crapă. Explicaţiile celor responsabili au multe fisuri.  

de Redactia Observator

la 15.05.2023, 19:54

Vezi și

Sunt cratere pe o porţiune zeci de metri pe drumul judeţean ce leagă Iaşi de Suceava, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din zona Moldovei care străbate 22 de localităţi.

Clara Mihociu, reporter Observtor: Drumul, efectiv, s-a rupt în două. Chiar de la ax s-au format cratere, iar unele dintre ele, sunt cu mult mai mari. Aici, spre exemplu are adâncimea chiar şi de un metru şi lăţimea în anumite zone chiar şi de jumătate de metru. 

Lucrările au început în 2019, după o investiţie de 100 de milioane de euro. În martie anul acesta, autorităţile au făcut recepţia lotului de drum. Două săptămâni mai târziu, au apărut primele fisuri. Iar ploile şi ninsorile din ultima perioadă, au desăvârşit dezastrul. 

Martor: Nu e normal, vă daţi seama, că e pericol. 

Pe acelaşi subiect

E nevoie de 160 de mii de euro pentru reparaţii. 

Responsabilii au ştiut de la început că zona e problematică.

Marius Dangă, vicepreşedintele CJ Iaşi: Proiectul tehnic nu a prevăzut o consolidare a malului. Acolo e un praf nisipos, argilos, care în perioade de umiditate are această mişcare necontrolată. 

Nu e prima dată când asfaltul de pe acelaşi drum se fărâmă. Astă-vară tronsonul de drum care traversa şapte comune la rând era plin de gropi uriaşe.

Alte investiţii în infrastructură eşuate din ţară

Eşecurile din infrastructură se văd pe mai multe drumuri din ţară. Autostrada Sebeş - Turda, a început să o ia la vale la nici doi ani după inaugurare. Problemele se ţin lanţ şi acum. La începutul lunii, în apropiere de Alba Iulia, traficul a fost restricţionat pe o bandă pentru că pământul s-a surpat în două locuri. 

Pagube sunt şi la podul peste Dunăre de la Brăila. Proaspăt turnat luna trecută, primul strat de astfalt a şi crăpat. Autorităţile dau vina pe utilajele de mare tonaj care traversează podul şi dau asigurări că drumul va fi refăcut până la finalul lunii viitoare, când Golden Gate-ul românesc ar trebui să fie inaugurat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cratere de un metru pe drumul judeţean dintre Iaşi şi Suceava, după o investiţie de 100 de milioane de euro. Reparaţiile costă acum 160.000 de euro: "Nu e normal!"