Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Cum au căzut angajații de la Petromidia în bazinul cu azot, adânc de 15 metri. Femeia care a supravieţuit este încă în stare gravă

Femeia de 38 de ani care a supravieţuit accidentului de la Rafinăria Petromidia este în continuare în stare gravă. Victima ar fi intrat în bazin fără să aibă echipament de protecţie corespunzător. Specialiştii atrag atenţia asupra pericolului şi spun că într-un bazin plin cu azot nu ai ce căuta fără mască de gaz şi butelie cu oxigen. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 15.05.2023, 19:31

Vezi și

Nicolae avea 55 de ani şi era angajat al companiei de mai bine de două decenii. Şi-a găsit sfârşitul încercând să îşi salveze colega de 38 de ani. Tânăra lucrează la Petromidia de 10 ani şi îşi creşte singură cei doi copii. 

Femeia trebuia să pună în rezervorul cu azot nişte polimeri pe care îi golea dintr-un sac. Ar fi scăpat din greşeală unul dintre saci în bazinul de 15 metri. A coborât şi şi-ar fi prins piciorul într-un fier de pe scară. Purta mască de gaze, dar fără butelie de oxigen. 

Costică Grosu, vicepreşedinte lider sindicat: Nu se intră unde a căzut ea acolo. Nu se intră. Dacă cumva vrei să intri să iei ceva de acolo sau să faci ceva acolo trebuie să intri cu mască şi cu furtun de aer. 

Nicolae a încercat să-şi salveze colega, dar a ajuns să-şi găsească sfârşitul

Pe acelaşi subiect

Colegul său ar fi intrat să o salveze. Nu avea nici el masca alimentată. Amândoi au inhalat substanţele toxice din rezervor. 

Costică Grosu, vicepreşedinte lider sindicat: Plămânii îţi usucă, ficatul, tot. Circulaţia. 

Tânăra este ventilată mecanic pentru că are arsuri puternice la nivelul pielii, a căilor respiratorii, dar şi la plămâni. Înainte de a ajunge la spital, victima a trecut prin nu mai puţin de două stopuri cardio respiratorii, dar a fost adusă la Spitalul Judeţean din Constanţa în viaţă. Este în continuare pe secţia de Terapie Intensivă. 

Crina Kibedi, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean: Starea acesteia se menţine deosebit de gravă, iar evoluţia este în continuare gravă. 

Marian Becheanu, ITM Constanţa: Ancheta se bazează în mod categoric pe declaraţiile martorilor, pe documentele pe care angajatorul o să ni le pună la dispoziţie şi necropsia.

Tragedii cu repetiţie la Rafinăria Petromidia

Dacă iniţial inspectorii care anchetează accidentul de muncă susţineau că cei doi purtau echipament de protecţie, ulterior au nuanţat declaraţiile. 

Marian Becheanu, ITM Constanţa: Nu pot cu certitudine să confirm lucrul acesta, ancheta va stabili dacă pentru activitatea pe care o aveau îl purtau, îl aveau în dotare.

De-a lungul anilor, la Petromidia au avut loc mai multe accidente tragice. Ultimul accident grav aici a avut loc în urmă cu doi ani de zile. Când, spuneau pe atunci responsabilii societăţii, faptul că ar fi cedat o conductă de gaz. O persoană a murit carbonizată, pe loc.  

Alte două persoane au decedat în Germania, unde fuseseră transportaţi pentru tratament de specialitate. Deflagraţia a fost încadrată în categoria accidentelor majore. Garda de Mediu a amendat Rafinăria Petromidia Năvodari cu 100.000 de lei pentru că nu a luat măsurile necesare ca să preveină poluarea în timpul lucrărilor de revizie, ca urmare a exploziei din 2 iulie. La Rafinăria Petromidia lucrează peste o mie de oameni, iar compania este unul dintre cei mai mari angajatori din zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Cum au căzut angajații de la Petromidia în bazinul cu azot, adânc de 15 metri. Femeia care a supravieţuit este încă în stare gravă