Antena Meniu Search
x

Foto Crimă dublă în capitala Suediei. Femei împuşcate mortal, în casa unui bărbat care ar face parte dintr-un grup infracţional

Două femei au fost împuşcate mortal în noaptea de joi spre vineri în sudul capitalei suedeze, Stockholm, a anunţat poliţia suedeză, potrivit DPA.

de Redactia Observator

la 13.10.2023, 12:24

Crimă dublă în capitala Suediei. Două femei împuşcate mortal, în casa unui bărbat care ar face parte dintr-un grup infracţional
Crimă dublă în capitala Suediei. Două femei împuşcate mortal, în casa unui bărbat care ar face parte dintr-un grup infracţional - Profimedia

Incidentul a avut loc într-o casă din Tullinge, o localitate din zona metropolitană Stockholm. Două persoane au fost arestate fiind bănuite de implicare în acest caz. Potrivit postului public de radio SVT, atacul a vizat rudele unui individ având legături cu o reţea infracţională.

Un adult şi trei copii aflaţi în casă în momentul incidentului armat au scăpat nevătămaţi. Poliţia a menţionat că verifică dacă această dublă crimă are legătură cu recentul val de violenţe înregistrat în zona capitalei Suediei în ultimele cinci săptămâni.

Violenţele continuă în Suedia

De câţiva ani în Suedia au loc confruntări violente între bandele care îşi dispută controlul asupra traficului de arme şi droguri, de multe ori având loc incidente cu arme de foc şi explozii de bombe artizanale.

În primele şapte luni şi jumătate ale acestui an, în ţara scandinavă fuseseră deja înregistrate 109 explozii de bombe artizanale. Acestea sunt în general folosite pentru a intimida ţintele potenţiale în războiul dintre bande, în timp ce armele de foc pentru a elimina rivalii, potrivit poliţiei suedeze.

Conform datelor poliţiei suedeze, în 2022 au fost consemnate 90 de explozii şi 101 tentative de atacuri cu explozibili. De asemenea, anul trecut în Suedia au avut loc 391 de violenţe cu arme de foc, în 62 de cazuri înregistrându-se decese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Crimă dublă în capitala Suediei. Femei împuşcate mortal, în casa unui bărbat care ar face parte dintr-un grup infracţional