Antena Meniu Search
x

Video Cristian Rizea, dat în urmărire internațională, prins și extrădat în România. Fostul deputat a fost încarcerat la Rahova

Fostul deputat Cristian Rizea şi-a petrecut prima noapte într-o închisoare românească. Condamnat penal în România pentru corupție şi dat în urmărire internaţională a fost încarcerat după miezul nopţii Penitenciarul Rahova. 

de Redactia Observator

la 28.04.2023, 14:58

Vezi și

Bărbatul de 54 de ani a fost extrădat şi trimis înapoi în ţară, aseară, sub escortă, de către autorităţile din Republica Moldova. Timp de 15 ani, fostul politician nu va mai putea pune piciorul în ţara vecină, unde a fost declarat persona non-grata. Cristian Rizea a plecat în Republica Moldova încă din 2017, cu doi ani înainte de a fi condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru corupţie. În 2018 a obţinut cetăţenia moldovenească, care, însă, i-a fost retrasă în 2020, după ce a fost acuzat că a obţinut-o în baza unor acte false. 

Cristian Rizea, acuzat pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor

Fostul deputat a fost condamnat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, după ce a cerut şi primit mită 300.000 de euro de la un om de afaceri. A fugit din ţară cu două luni înainte de condamnarea definitivă. Cristian Rizea are două mandate de deputat la activ. Deşi se plimba doar cu maşini de lux şi era surprins în vacanţe la Monaco şi Monte Carlo, declaratiile de avere erau extrem de modeste. Ba a ieşit din Parlament mai sărac decât a intrat.

În 2008 avea un apartament, două locuri de parcare, bijuterii şi ceasuri de mii de euro, la final de mandat, Rizea a declarat doar un loc de parcare de 20 de metri pe numele său. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cristian Rizea, dat în urmărire internațională, prins și extrădat în România. Fostul deputat a fost încarcerat la Rahova