Antena Meniu Search
x

Video Cu autobuzul, spre principalele atracții turistice din București și Ilfov. Autoritățile vor să încurajeze mersul cu mijloacele de transport în comun

În Capitală a început Săptămâna Europeană a Mobilităţii, aşa că autorităţile i-au scos la o plimbare cu autobuzul pe cei din Bucureşti şi Ilfov, spre principalele atracţii turistice din zonă. Motivul: să încurajeze mersul cu mijloacele de transport în comun, în detrimentul maşinilor personale. Patru trasee speciale au fost create, iar printre destinaţii se numără Palatul Mogoşoaia, Mănăstirea Cernica sau Mănăstirea Pasărea. Cei mai încântaţi de plimbările cu autobuzul au fost copiii.

de Redactia Observator

la 17.09.2022, 21:24

Vezi și

Green Line este inscripţia de pe autobuzele care, în acest weekend, au de făcut curse speciale. 

Reporter: Unde mergeţi acum? 

Fetiță: La Mogoşoaia. 

Reporter: Vă plimbaţi? 

Fetiță: Da. 

Mamă: Vom vizita Palatul Mogoşoaia şi mergem un pic în parc, la picnic. 

Greata Neagu, reporter Observator: Astăzi am ales un traseu care ne-a adus din Parcul Regele Mihai I, din centrul Capitalei mai exact, în Parcul Mogoşoaia, la Palatul Brâncovenesc. Ceilalţi călători, însă, pot alege dintre alte trei rute disponibile pe parcursul întregului weekend. 

Toate pornesc de lângă parcul Herăstrău.  De pildă, autobuzul care circulă pe linia 700 ajunge la parcurile Tineretului, Alexandru Ioan Cuza şi Tei. Cele de pe linia 702, respectiv 703, merg până în Ilfov. 

Vlad Ghițulescu, organizator: Atelierul de lut de la Piscu, din cadrul localităţii Ciolpani, Mânăstirea Vlad Ţepeş de la Snagov, Mânăstirea Căldăruşani, Mânăstirea Pasărea, Mânăstirea Cernica. 

Pentru a încuraja mersul cu autobuzul, organzatorii au pregătit și concursuri

Ca să încurajeze mersul cu mijloacele de transport în comun, organizatorii s-au gândit şi la concursuri. Pe lângă quiz-uri, cei care au reuşit să scaneze cele patru coduri QR de pe toate liniile speciale s-au putut înscrie în cursa pentru abonamente de călătorie şi trotinete, de exemplu. 

Tânără: Foarte interesant, mai ales că avem aici un băieţel pasionat de mijloacele de transport. 

Reporter: De ce îţi place atât de mult să mergi cu autobuzul? 

Băiețel: Că e foarte bine. Şi merge foarte repede. 

Traseele speciale sunt disponibile şi mâine. În plus, doritorii se pot plimba şi cu un tramvai de epocă, de la Dudeşti, până la Piaţa Sfântul Gheorghe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Cu autobuzul, spre principalele atracții turistice din București și Ilfov. Autoritățile vor să încurajeze mersul cu mijloacele de transport în comun