Antena Meniu Search
x

La cinema, filmele se văd fără popcorn, nachos sau suc. Reguli noi și în restaurante, de la 1 septembrie

Restaurantele şi cinematografele se redeschid dar vom avea de respectat condiţii noi. În localuri intrăm doar cu mască, iar filmele le vom urmări fără popcorn şi suc. Guvernul va anunţa luni regulile finale. Prea târziu, se plâng patronii care spun că vor avea doar câteva ore să se organizeze.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 30.08.2020, 22:05

Vezi și
  • Regulile finale pentru restaurante se vor anunţa luni
  • Tot de la 1 septembrie se redeschid sălile de cinema şi de spectacol

Mai sunt două zile până la marea deschidere a restaurantelor dar patronii nu au încă reguli clare, doar normele aflate în dezbatere publică.

Dragoş Panait, consultant în Horeca: Din păcate în ultimele luni ne-am cam obişnuit cu aceste norme care ies în noaptea respectivă sau cu 10-15 ore înainte de deschidere. 

La masă pot sta cel mult 6 persoane dacă nu sunt din aceeaşi familie. Meniurile, solniţele şi olivierele nu pot fi mutate de la o masă la alta şi vor fi dezinfectate după fiecare client.

Dragoş Panait, consultant în Horeca: Am setat un regulament intern. Atunci când ospătarul va merge la masă îi va spune clientului că în momentul în care vrea să se ridice de la masă sau să iasă pentru a fuma, este obligatoriu să îşi pună masca de protecţie până la ieşirea din unitate.

Andreea Milea, reporter Observator: Patronii de restaurante au pregătit inclusiv scaune la bar, în speranţa în care îi vor putea servi şi aici pe clienţi cu alimente şi băuturi însă potrivit proiectului MEC, acest lucru nu va fi posibil. 

Pentru că barurile şi cluburile de noapte nu se deschid. Clienţii sunt totuşi încântați că vor putea ieşi în oraş si după ce se lasă frigul.

Client: E un lucru bun. Aşteptăm de mult cu toţii această revenire. 

Client: Mi se pare că nu e ok să blochezi o intreaga industrie doar pentru că nu ştii cum o să fie când se deschid. 

Reporter: O să mergeţi la restaurant?

Client: Probabil că da! Măcar să văd cum e.

Tot de la 1 septembrie se redeschid sălile de cinema şi de spectacol.

Andreea Milea, reporter Observator: În sălile de spectacol purtarea măştilor de protecţie va fi obligatorie iar participanţilor li se va măsura temperatura. Cei care refuză această măsură, nu vor putea intra în sală.

Doar jumătate din scaune vor fi ocupate.

Adrian Costache, director Sala Palatului: Încă lucrăm şi facem simulări să vedem exact numărul de spectatori care pot intra în sală. Suntem încă în discuţii cu organizatorii să vedem când va fi primul spectacol. 

La cinema filmele se văd fără popcorn, nachos sau suc.

Reporter: O să mergeţi la cinema?

Client: Eu una da. Abia aştept! 

Reporter: Vă e dor de un spectacol, de un film la cinema?

Client: Desigur că îmi este dor dar am fost şi în timpul pandemiei la Teatrul Naţional, la terasă. 

Regulile finale pentru restaurante şi cinematografe se vor anunţa luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » La cinema, filmele se văd fără popcorn, nachos sau suc. Reguli noi și în restaurante, de la 1 septembrie