Antena Meniu Search
x

Video Cu răsadurile prin curier: Din serele Staţiunii de Cercetare Legumicolă din Buzău, în toată ţara

Răsadurile de legume sunt la mare căutare în această perioadă. În serele Staţiunii de Cercetare Legumicolă din Buzău e agitaţie mare. Acolo se produc răsaduri pentru sute de soiuri de legume şi plante aromatice, din soiuri vechi, româneşti, dar şi din străinătate. Cererea e mare, iar comenzile vin non-stop. De la Buzău, răsadurile pleacă în toate colţurile ţării, prin curier. 

de Adrian Bonciu

la 17.05.2022, 08:49

Vezi și

Toţi ne dorim legume româneşti gustoase, cu miros şi gust autentic. În serele Staţiunii de Cercetare Legumicolă din Buzău, specialiştii au dezvoltat şi aclimatizat zeci de soiuri de legume şi plante aromatice sau ornamentale. 

Cu răsadurile prin curier 

Floarea Burnichi, cercetător SCDL Buzău: Avem o gamă largă de răsaduri atât pentru spații protejate, cât și pentru câmp deschis, începând cu soiurile consacrate ale unității și hibridul de tomate siriana. 

Firele de răsad provin din serele unității și sunt pregătite cu atenție de angajați. Castraveții, tomatele, pepenii aromați sau cei de iarnă, sunt plante pretențioase, care necesită multă grijă încă din stadiul de răsad. 

Pe acelaşi subiect

Floarea Burnichi, cercetător SCDL Buzău: Avem asigurată desfacerea atât la sediul unității, cât și prin curier. Serviciul de marketing se ocupă de acest aspect. 

Prețul răsadurilor ar putea creşte curând, spun reprezentanţii centrului.

Elena Bărcanu, cercetător SCDL Buzău: Pe lângă aceste costuri, care ţin de aceste facturi de gaz, mai avem electricitatea, costul manoperei, al zilierilor, al muncitorilor. 

În fiecare zi, în serele stațiunii sunt împachetate sute de colete cu răsaduri, care ajung în toate colțurile țării.

Aurelia Răican, director departament marketing: Producem aproximativ 1,5 milioane de fire de răsaduri, diverse tipuri. 

Legumicultorii din toată țara pot comanda seminţele sau răsadurile de pe pagina de internet a staţiunii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cu răsadurile prin curier: Din serele Staţiunii de Cercetare Legumicolă din Buzău, în toată ţara