Antena Meniu Search
x

Video Cum a ajuns o fată de 19 ani din Braşov, subnutrită și cu arsuri grave pe corp. Îngrijitorii din centrul de plasament ridică din umeri: "Poate de la deratizare"

Val de anchete în Braşov după ce o tânără cu dizabilităţi dintr-un centru familial a ajuns la spital cu arsuri grave. Rănile fetei de 19 ani, care arată însă ca un copil de nici 6 ani, ar fi putut fi provocate prin opărire, dar ar putea fi şi o reacţie la substanţe chimice. Ministrul Familiei a trimis corpul de control la centrul de plasament din Brădet.

de Redactia Observator

la 14.08.2023, 19:39

Vezi și

Fata de 19 ani a fost adusă acum trei zile la Spitalul  Judeţean din Braşov. Pe faţă, gât şi spate, tânăra avea răni uriaşe. O îngrijitoare de la centrul de tip familial din Brădet-Săcele susţine că le-a văzut joi, în timp ce o spăla. "Noi credem că ar putea cauza şi deratizarea din ziua respectivă", a declarat Kiss Adel, îngrijitor. "La 8.30 am intrat la baie, am reglat apa la o temperatură mai mult călâie. Eu când am văzut imaginile de la spital, am zis că nu e ea", a declarat Irina Boga, îngrijitoare.

Fata a ajuns la spital abia a doua zi

Fata a ajuns la spital abia a doua zi. "Am văzut că tot mergea şi strâmba din faţă. Am dat jos toate lucrurile la care am obs ca niste pete care apăreau ca arsură", a declarat Nicoleta Patalba, îngrijitoare. "Fata a acuzat niste stări de rău, în sensul că a vărsat, tusea şi i-au apărut urme pe corp. Ei au văzut rănile pe corp abia vineri", a declarat Lidia Mailat, purtător de cuvânt Protecția Copilului Brasov.

Nimeni nu a identificat deocamdată cauza leziunilor. Ministrul Familiei a trimis corpul de control la centrul de plasament din Brădet pentru a elucida misterul. Autorităţile iau în calcul şi varianta în care fata a fost spălată cu apă fierbinte, dar şi o reacţie alergică la o substanţă folosită la deratizare. "În cursul zilei de joi, se pare că au avut loc lucrări de deratizare, de dezinsecţie, nu au putut să ne pună la dispoziţie procedurile din pareta firmei care au făcut aceste lucrări", a declarat Natalia Intotero, ministrul Familei. "Există o suspiciune de neglijenţă în serviciu, dar, încă o dată rugăm organele competente să ne spună care este modul şi care este cauza acestei probleme", a declarat Cătălin Văsii, prefect de Brașov.

Tânăra nu îi poate ajuta să afle ce s-a întâmplat. Fata de 19 ani nu poate să vorbească şi are dezvoltarea fizică şi psihică a unui copilaş. Rănile de pe corpul ei sunt grave spun medicii. "Arsurile sunt destul de profunde. Pe lângă aceasta arsură, are probleme medicale foarte complexe. Este într-o stare stabilă, dar nu e în afara oricărui pericol. Va rămâmne foarte mult timp internată", a declarat Florin Ortan, director medical Spitalul Judeţean Braşov. Poliţiştii au deschis şi ei o anchetă pentru vătămare corporală din culpă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cum a ajuns o fată de 19 ani din Braşov, subnutrită și cu arsuri grave pe corp. Îngrijitorii din centrul de plasament ridică din umeri: "Poate de la deratizare"