Antena Meniu Search
x

Video Caz șocant într-un centru de plasament din Brașov. O fată de 19 ani a ajuns la spital subnutrită și cu arsuri grave pe corp

Mai multe anchete au fost declanșate în Braşov, după ce o tânără cu nevoi speciale dintr-un orfelinat a ajuns la spital cu arsuri grave. Nimeni nu ştie însă sursa rănilor fetei de 19 ani. Cert este că Ministrul Familiei a trimis corpul de control la centrul de plasament din Brădet pentru a elucida misterul.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 14.08.2023, 13:38

Vezi și

Vineri dimineață, îngrijitorul care se ocupă de fata de 19 ani a sesizat că tânăra era agitată și că avea arsuri pe corp. A anunțat autoritățile și imediat a sosit un echipaj medical de urgență, care a dus-o pe fată la sptalul din Brașov.

Medicii spun că este vorba despre arsuri grave, foarte dureroase. 

Poliția Brașov a transmis luni că este deschisă o anchetă în cazul fetei de 19 de ani.

"La data de 12 august a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Săcele au fost sesizați de către D.G.A.S.P.C. Brașov cu privire la  faptul că beneficiara unui complex de servicii din localitate, o tânără de 19 ani, a fost internată în data de 11 august a.c. la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, prezentând arsuri la nivelul corpului. În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuare în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor producerii incidentului, sub supravegherea unității de parchet competente", a transmis IPJ Brașov într-un comunicat.

Pe acelaşi subiect

Natalia Intotero, ministrul Familiei: "Condamn cu fermitate orice formă de neglijență, abuz sau violență în cazul copiilor instituționalizați"

Ministrul Familiei Natalia Intotero a cerut autorităților o anchetă la centrul de plasament după ce tânăra de 19 ani, instituționalizată, a fost dusă la spital cu arsuri pe corp. Ministrul Familiei Natalia Intotero susține că a aflat despre acest caz de la un ONG. „Condamn cu fermitate orice formă de neglijență, abuz sau violență în cazul copiilor instituționalizați. Este șocant cazul de la Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale Brădet. M-am autosezizat la aflarea cazului tinerei de 19 ani instituționalizate, adusă acum două zile la spital după ce pe corpul ei au fost constatate arsuri grave pe față, gât și spate”, a scris pe Facebook Natalia Intotero.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ea a povestit, duminică, faptul că a vizitat-o pe tânără la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, unde a constatat că starea ei de sănătate este grav afectată. Ministrul spune că a fost și la centrul de la Brădet, alături de prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, unde a avut discuții atât cu angajații, cât și cu tinerii instituționalizați.

„I-am cerut domnului prefect demararea unei anchete din partea tuturor instituțiilor abilitate. Adevărul trebuie să iasă la iveală și vinovații să plătească! De asemenea, solicit ANPDC, d-nei Elena Tudor, să trimită de urgență corpul de control al instituției la fața locului”, a mai transmis ministrul Familiei. Natalia Intotero spune că este indignată că, în România anului 2023, există „atâta lipsă de umanitate față de acești copii”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Caz șocant într-un centru de plasament din Brașov. O fată de 19 ani a ajuns la spital subnutrită și cu arsuri grave pe corp