Antena Meniu Search
x

Cum a ajuns o femeie din Iaşi să plătească factura la apă pentru tot blocul. O greşeală făcută cu în urmă cu 10 ani îi dă bătăi de cap

O femeie din judeţul Iaşi a ajuns să plătească factura la apă pentru tot blocul. Furnizorul spune că nu are ce să facă pentru că aşa e contractul.

de Redactia Observator

la 12.03.2024, 16:20

Cum a ajuns o femeie din Iaşi să plătească factura la apă pentru tot blocul. O greşeală făcută cu în urmă cu 10 ani îi dă bătăi de cap

Maria, o femeie care locuieşte în comuna Cotnari, plăteşte de câteva luni factura la apă pentru toţi vecinii de la bloc. Situaţia îşi are rădăcinile într-o întâmplare din urmă cu 10 ani, atunci când furnizorul de apă a montat un singur apomentru pentru tot imobilul. Pentru că nu exista un administrator care să gestioneze situaţia, Maria a acceptat acest rol şi a semnat contractul pe numele ei.

Dacă renunţă la contract, lasă tot blocul fără apă

Potrivit BZI.ro, acum femeia vrea să renunţe la acel contract şi să să-şi facă unul individual doar pentru apartamentul ei. Problema e că furnizorul poate face acest lucru doar dacă şi ceilalţi locatari îşi instalează apometre. Doar că vecinii femeii nu sunt interesaţi de acest lucru, ba mai mult, de câteva luni nici nu-i mai dau banii pentru factura astfel că aceasta e nevoită să plătească pentru toţi. Dacă va renunţa la contractul semnat în urmă cu 10 ani, va lăsa tot blocul fără apă.

"Eu locuiesc la un bloc din comuna Cotnari de lângă grădiniță, iar în urmă cu 10 ani, cei de la ApaVital au hotărât să instaleze un singur apometru pe tot imobilul. Ne-au precizat că așa este legea și nu au ce face. Când s-a făcut instalarea, mi-am luat angajamentul să semnez contractul pe numele meu, fiindcă noi nu avem asociație de proprietari, este un bloc mic, de 2 etaje, cu 12 apartamente. Eu, timp de 10 ani, am primit factura pentru tot blocul și primeam de la fiecare familie citirea de la apometre și calculam cât trebuie să plătească. Pentru treaba asta nu m-a plătit nimeni, dar trebuia să o facă cineva.

Totuși, eu calculam toate indexurile, iar diferența care rămânea o treceam la pierderi și împărțeam la restul locatarilor. Timp de 10 ani am lucrat în folosul tuturor, iar acum mă consideră vinovată. Venea, uneori, 3 mc pierdere, uneori 5-6, depinde. Însă, din noiembrie 2023, un vecin a spus că eu pun aceste pierderi de la mine ca să mai iau bani și ne-am certat. Din decembrie 2023, am plătit doar eu factura la apă pentru tot blocul, câte 600 de lei", a declarat Maria pentru BZI.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cum a ajuns o femeie din Iaşi să plătească factura la apă pentru tot blocul. O greşeală făcută cu în urmă cu 10 ani îi dă bătăi de cap