Antena Meniu Search
x

Video Cum a fost evitată o tragedie în Giurgiu, după ce două locomotive s-au lovit frontal: "Dacă intra peste Săgeata Albastră, îl făcea muci"

Un nou accident feroviar pune sub semnul întrebării siguranţa circulaţiei pe căile ferate din ţară. Două locomotive private s-au ciocnit puternic, azi-noapte, pe ruta Videle-Giurgiu. Unul dintre mecanici era băut bine, au descoperit poliţiştii. Trei oameni au fost răniţi, doi dintre ei au ajuns la spital. Este vorba despre ambii conductori de tren. Din cauza accidentului, traficul în zonă continuă să fie dat peste cap şi la această oră.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 17.05.2023, 13:31

Vezi și

Locomotiva are nu mai puţin de 17 tone. Gândiţi-vă cât de puternic a fost impactul în condiţiile în care pe acest tronson se circulă cu aproximativ 50-60 de kilometri pe oră.

  • Reporter: Dar nu era semnalul pus, pe roşu?
  • Martor: Ba da!
  • Reporter: Şi a trecut pe el?
  • Martor: Da.
  • Reporter: Înţeleg că trenul de călători venea la patru şi ceva...
  • Martor: La 04.07 venea InterRegio. Dacă intra peste săgeata aia (n.red. Săgeata Albastră), îl făcea muci.

"Este cea mai circulată linie cred că din toată ţara. A venit o maşină de intervenţie pentru că n-au ştiut despre ce e vorba. Ei au crezut că are garnitură. Dacă avea garnitură era nasol pentru că ei de regulă transportă containere de marfă", spune un alt martor.

Reacţia ministrului Transporturilor

Acum, prin zonă trece trenul care trebuia să ajungă undeva în jurul orei 04:40, o tragedie care practic a fost evitată. Trenul de călători venea pe aceeaşi linie pentru că vorbim despre un singur sens de mers. Mecanicul care nu a respectat culoarea roşie a semaforului a parcus maximum 3-4 kilometri înainte de a se intersecta cu cealaltă locomotivă, pe care a lovit-o frontal.

"Organele de specialitate din CFR au hotarat ridicarea licentei acestui operator privat urmand ca in momentul in care avem datele concrete sa le transmitem", a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cum a fost evitată o tragedie în Giurgiu, după ce două locomotive s-au lovit frontal: "Dacă intra peste Săgeata Albastră, îl făcea muci"