Antena Meniu Search
x

Video Cum a fost prins miliardarul grec care a ucis un motociclist în Bulgaria. Doi poliţişti au făcut în timpul liber propria anchetă

Acţiune de film cu doi eroi poliţişti, unul român şi altul bulgar, s-a derulat timp de câteva zile: un om de afaceri grec a ucis în accident un motociclist pe o şosea din Bulgaria. A ascuns cadavrul, a dus maşina lovită în România şi a încercat chiar să o repare. Doi ofiţeri care nu se cunoşteau au făcut în timpul liber propria anchetă şi aşa l-au prins. Reporterii Observator au vorbit cu ei şi au refăcut întreaga poveste.

de Bogdan Ocnaru

la 04.08.2021, 19:55

Vezi și

Cristian Marian Costache, poliţist: Am observat părţi dintr-o geacă de motociclist, sânge. Se vede clar că erau urme de ghidon, parbrizul spart, sânge, ceea ce la un TIR nu întâlneşti. 

Reporter: L-ai ucis pe omul ăla...De ce ai încercat să ascunzi?

Grec: Din greşeală...

Nici vorbă de greşeală. Miliardarul grec de 68 de ani a ucis un om într-un accident şi, premedidat, a încercat să îşi ascundă urmele şi să fugă, susţin anchetatorii. 

Pe acelaşi subiect

Şoferul a încercat să acopere urmele crimei

Accidentul s-a întâmplat vineri seara, pe 30 iulie. Cetăţeanul grec venea spre România, unde are afaceri în mai multe domenii. În apropierea oraşului bulgăresc Pleven, a încercat să depăşească un tir, dar nu a văzut că pe celălalt sens circula un motociclist. L-a lovit în plin şi l-a omorât pe loc. Şoferul tirului a oprit, a făcut poză şi a continuat drumul, fără să realizeze că a fost singurul martor al unui accident mortat

Apoi, cu ajutorul unui complice, grecul a închiriat o platformă din Bulgaria. A dus maşina lovită până în Ruse şi de acolo a chemat o paltformă cu numere româneşti ca să nu dea de bănuit la vamă. El a trecut frontiera separat într- un taxi din România.

Un poliţist de frontieră din Ruse, prieten al victimei a făcut propria investigaţie şi a reuşit să afle cine este autorul accidentului. Ieri, a postat un mesaj pe Facebook în care a povestit totul. În română şi în bulgară a cerut ajutorul altor motociclişti că să îl găsească pe fugar.  

Angel Petrov, politist bulgar: Vineri, prietenul nostru a plecat de la Ruse către Sofia şi de atunci nu am mai ştiut nimic de el. Noi l-am căutat două zile, sâmbătă şi duminică. Luni dimineaţă l-am găsit. L-am găsit la locul accidentului. 

În timp ce poliţistul bulgar îşi găsea prietenul mort, ascuns într-un tufiş, un poliţist român aflat în timpul liber, a văzut maşina lovită în curtea service-ului din Ilfov. Venise să îşi repare propriul autoturism. Nu a crezut povestea accidentului pe care a auzit-o de la mecanici. A făcut propria anchetă şi aşa a ajuns la ofiţerul bulgar. Cei doi au pus cap la cap totul. Agentul l-a găsit şi pe suspect, care avea biroul în curtea serviceului. 

Reporter: Aţi vorbit cu grecul acolo?

Cristian Marian Costache, poliţist: Da.

Reporter: Ce a spus?

Cristian Marian Costache, poliţist: Mi-a spus că a fost lovit de un tir şi că a făcut un mail către poliţia din Bulgaria şi urmează să-i dea documete.

Reporter: V-aţi dat seama că minte.

Cristian Marian Costache, poliţist: Mi-am dat seama instantaneu. Aveam deja pozele, n-am vrut sa ii spun ca să nu fugă. 

Poliţiştii români l-au reţinut câteva ore mai târziu.

Anne Ciolcă, IPJ Ilfov: Autorităţile din Bulgaria au emis un Mandat European de Arestare sub aspectul săvârşiri infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. 

Judecătorii români l-au lăsat liber pe miliardarul grec, dar nu are voie să iasă din Capitală. În dosarul procurorilor nu se regăseau documentele traduse din limba bulgară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Cum a fost prins miliardarul grec care a ucis un motociclist în Bulgaria. Doi poliţişti au făcut în timpul liber propria anchetă