Antena Meniu Search
x

Cum a fost salvat copilul de 2 ani căzut într-o fântână din Dolj (Animație)

Salvare dramatică într-un sat din Dolj! Dimineaţă un copil de doar doi ani a căzut în fântâna din curtea casei, adâncă de 15 metri. Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă.

Vezi și

Salvare dramatică într-un sat din Dolj! Duminică dimineaţă, un copil de doar doi ani a căzut în fântâna din curtea casei, adâncă de 15 metri. Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă. Puţul era lat de doar două palme. Mai multe echipaje de pompieri au intervenit de urgenţă. Au scos apa cu motopompa, pentru ca băieţelul să nu intre în hipotermie.

Zeci de minute s-au temut pentru viaţa lui. În cele din urmă, un pompier chemat de acasă a putut coborî în groapa adâncă.

Au fost 45 de minute teribile. Băiatul de doi ani era suspendat la 7 metri adâncime. 

Fiecare mişcare a fost riscantă. Orice încercare de a-l scoate din puţul îngust putea să-l împingă şi mai jos. 

Salvatorii s-au încurajat unii pe alţii, pentru ca Leo, copilul blocat în fântână, să nu simtă disperarea lor. 

Până la sosirea pompierilor, părinţii au căutat ei o soluţie. Era însă imposibil pentru bărbat să coboare în fântână. 

Cât efort şi prin ce stări au trecut salvatorii doar ei pot şti. Diametrul puţului în care a căzut are 40 de cm. Cam cât lungimea unei franzele.

Adâncimea putului este de 15 de metri, copilul rămânând blocat undeva la 7 metri adâncime, deasupra apei. Ca să-l ţină în viaţă într-un asemenea mediu, salvatorii i-au pompat oxigen ca să poată respira într-un spaţiu atât de strâmt, la o asemenea adâncime. Apa din put a fost scoasă cu o pompă.

De la suprafaţă, copilul a fost ţinut tot timpul în siguranţă. 

Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt al ISU Dolj: "Copilaşul a fost asigurat pe tot parcursul intrevenţiei cu un cârlig de hăinuţe."

Un pompier venit de acasă a fost omul potrivit în locul în care era cea mai mare nevoie de el. 

Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt al ISU Dolj: "El a ajuns la copilaş, l-a recuperat, l-a adus la suprafaţă după care a fost preluat de către echipajul SAJ şi trimis către spitalul judeţean.

De multe ori tragediile se întâmplă în doar o fracţiune de secundă. Culmea, în această dimineaţă, mama copilului era în curte când băiatul s-a prăbuşit în gol. Şi tot ca o ironie, de obicei, fântâna e acoperită. Însă, de data asta, buturuga pe care în mod normal băiatul de doi ani nu o poate îndepărta singur, a fost ridicată încă de seara trecută, de părinţi. 

După salvarea dramatică, au curs lacrimi de fericire. Părinţii îl cresc pe Leo de când avea câteva luni. Băiatul este dat în plasament în familia din satul Coşoveni, la fel ca fratele lui mai mare.

"Acum e bine. Am vorbit cu noră-mea şi cu nevastă-mea şi îl încălzesc că e un pic în hipotermie şi e bine", spune tatăl bărbatul care îl are în plasament pe micuţ.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului va stabili dacă cei doi fraţi rămân în continuare în grija familiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cum a fost salvat copilul de 2 ani căzut într-o fântână din Dolj (Animație)