Antena Meniu Search
x

Cum a reușit o polițistă, la plimbare prin Vama Veche, să depisteze un bărbat căutat pentru furt: "Simt că e ceva cu el"

O tânără polițistă, aflată la plimbare prin Vama Veche, a reușit să depisteze un bărbat căutat pentru mai multe infracțiuni. Confruntat de oamenii legii, individul a recunoscut tot. Întâmplarea a fost povestită pe pagina de Facebook a MAI.

de Redactia Observator

la 04.06.2022, 12:15

Cum a reușit o polițistă, la plimbare prin Vama Veche, să depisteze un bărbat căutat pentru furt: "Simt că e ceva cu el"
Cum a reușit o polițistă, la plimbare prin Vama Veche, să depisteze un bărbat căutat pentru furt: "Simt că e ceva cu el" - Facebook

Tânăra polițistă, aflată la plimbare prin Vamă, a "a zărit un bărbat ce nu părea din peisaj". Femeia și-a sunat colegul și l-a rugat să verifice numărul de înmatriculare al mașinii individului. În câteva minute a venit răspunsul.

"- Mașina e furată din Timișoara. Individul mai e acolo?

- Da, da. Pleacă acum înspre centru.

- Perfect. Îi ieșim în față. Și așa s-a și întâmplat. Oprit de polițiști, bărbatul a recunoscut totul. De fapt, era urmărit și pentru alte fapte. A avut însă o singură întrebare.

Pe acelaşi subiect

- Cum v-ați dat seama? Eu am ajuns ieri noapte și am pus imediat prelata pe mașină.

- Nu după mașină. Colega noastră a avut un semn de întrebare de cum v-a văzut prin stațiune.

- Adică ce anume!

- Adică simte hoții!", relatează MAI, pe Facebook.

Nu este prima dată când Andreea, tânăra polițistă, recunoște pe cineva folosind memoria vizuală, un atuu care o ajută enorm în meserie.

"Nu demult, colegii ei se uitau pe niște imagini de pe camerele de supraveghere ale unui magazin. Se vedea cum un individ care încercase să-și protejeze fața cu o șapcă, furase din casa de marcat banii, profitând de neatenția vânzătoarei. 

- Pe tipul acesta îl știu de undeva. Opriți imaginea când intră în magazin, le-a spus Andreea colegilor.

S-a uitat câteva secunde la acel individ.

- Da, el e! Este din Odorheiu Secuiesc. I se spune… și ăsta e modul lui de operare. Să vorbim cu cei de la Odorhei.

După numai câteva minute, individul era identificat. Adus în fața polițiștilor și-a recunoscut fapta".

Polițista a reușit, prin aceeași metodă, să depisteze și un individ din Iași, căutat pentru furt.

"- Avem poza asta. Ți se pare cunoscut?

- Îl știu. E din Iași, dar stă foarte puțin acolo. E voiajor. Fură din locuri publice, de regulă genți sau portofele. Trebuie prins când ajunge acasă, când vine să-și lase “prada”.

Ea este Andreea, are 33 de ani si este polițistă din anul 2008.

Are o memorie vizuala de invidiat și mai are ceva: pasiunea pentru meseria pe care si-a ales-o.

A fost întrebată de multe ori dacă nu i-a fost teamă să intervină la acțiuni care necesitau forța fizică. Răspunsul a fost de fiecare dată același:

- Teamă? Niciodată! Eu sunt polițist!", potrivit MAI.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cum a reușit o polițistă, la plimbare prin Vama Veche, să depisteze un bărbat căutat pentru furt: "Simt că e ceva cu el"