Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum a reuşit un şofer neatent să blocheze telescaunul de la Vatra Dornei. 51 de turişti au rămas suspendaţi ore întregi

Prima zi de Paşte nu a fost lipsită de evenimente neplăcute. În Vatra Dornei, un şofer a reuşit "performanţa" de a opri telescaunul cu maşina. Bărbatul a trecut printr-o zonă interzisă vehiculelor şi a agăţat accidental un scaun, iar instalaţia s-a oprit. Din cauza lui, zeci de oameni au stat ore bune blocaţi la altitudine. Mai rău este faptul că nu este singurul incident din ultimele săptămâni. 

de Clara Mihociu

la 25.04.2022 , 14:18

Zeci de turişti au rămas ieri blocaţi în telescaunul de la Vatra Dornei. S-au trezit într-o capcană, la zeci de metri înălţime, iar din fericire, nimeni nu a fost rănit. Însă a durat câteva ore până ce toate cele 51 de persoane care se aflau la acel moment în telescaun au putut fi evacuate. Printre aceştia se număra şi un copil. 

51 de turişti, blocaţi în telescaun la Vatra Dornei

Duminică, în jurul orei 15, cei care se ocupă de telescaun au observat faptul că acesta s-a blocat şi au încercat să îl repornească. Pentru că nu exista nicio informaţie cum că ar fi vreo defecţiune tehnică, şi-au dat seama că este vorba despre o altă problemă.

Vezi și

Un bărbat lovise cu maşina instalaţia pe cablu

Pe acelaşi subiect

La scurt timp, chiar şoferul a sunat să anunţe faptul că a intrat cu maşina, un autovehicul de off road, într-un scaun care se afla la o distanţă mică, de numai un metru şi jumătate faţă de sol. Astfel, întreaga instalaţie a fost oprită.

La faţa locului a fost chemată şi poliţia. Bărbatul de 44 de ani a fost testat cu aparatul etilotest şi se pare că nu consumase băuturi alcoolice. Nu ar fi văzut semnele care indicau acces interzis în acea zonă, tocmai din cauza faptului că telescaunul era la o distanţă foarte mică de sol şi exista riscul să se producă un astfel de incident. 

Turiştii şi-au primit banii înapoi

Mai multe echipaje au venit la faţa locului pentru a-i ajuta pe oameni să coboare din telescaun. Aceştia şi-au primit banii înapoi şi se pare că nu au de gând să facă plângere pentru incidentul neplăcut în care au fost implicaţi în prima zi de Paşte.

Ce va păţi şoferul care a provocat totul

Până la sfârşitul săptămânii, şoferul va primi o amendă cuprinsă între 2.000 şi 5.000 de lei pentru că a intrat cu autoturismul într-o zonă interzisă a fondului forestier unde nu se poate circula cu maşina. A fost deschis şi un dosar penal pentru distrugere.

Nu e prima dată când telescaunul se blochează

Telescaunul de la Vatra Dornei nu este implicat pentru prima dată într-un astfel de incident. Cu două săptămâni în urmă, nouă turiști, printre care și un copil, au rămas blocați într-un telescaun care s-a stricat, în Vatra Dornei. Administratorii instalației de transport pe cablu au venit atunci cu mai multe ipoteze privind cauzele posibile, inclusiv cedarea uneia dintre role, provocată de diferențele mari de temperatură specifice acestei perioade.

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Cum a reuşit un şofer neatent să blocheze telescaunul de la Vatra Dornei. 51 de turişti au rămas suspendaţi ore întregi