Antena Meniu Search
x

Cum au reușit trei tineri să fure peste 40.000 de lei dintr-o casă din Bihor. Hoții au împărţit frățește banii și au mers în club să sărbătorească

Caz bizar într-un sat din Bihor. Trei tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 21 de ani, toţi din judeţul Arad, au fost arestați preventiv după ce au furat peste 40.000 de lei dintr-o casă, în satul Tămaşda, judeţul Bihor. Hoţii au primit pontul de la fiul victimei, prin aplicaţia SnapChat, fiind nemulțumit de banii pe care îi primea de la părinți, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 02.04.2023 , 07:28

Hoții au împărţit frățește banii și au mers în club să sărbătorească
Cum au reușit trei tineri să fure peste 40.000 de lei dintr-o casă din Bihor - Shutterstock

Furtul a avut loc în seara zilei de 25 martie. Hoţii s-au dus la adresa indicată cu autoturismul deţinut de tatăl unuia dintre aceştia. Ei au purtat mănuşi pentru a nu lăsa amprente şi aveau glugi sau cagule, iar unul dintre aceştia avea cu el un levier ascuns în geacă.

”Au pătruns (fără drept şi prin escaladarea gardului din plasă) în curtea imobilului, după care au intrat în casă, pe uşa închisă, dar neasigurată, iar apoi, prin efracţie (forţarea uşii de acces cu obiectul amintit anterior) au ajuns în dormitorul de la etaj, de unde au sustras suma de 3.000 de lei şi un card bancar (neutilizat) dintr-o poşetă, 35.000 dintr-un dulap şi un plic în care se aflau suma de 2.000 lei şi 150 euro, de sub lenjeria aflată pe un raft, în partea superioară, cauzând astfel un prejudiciu total de 40.738,82 lei, întorcându-se ulterior la maşina parcată lângă podul CFR de la intrarea în localitate”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, într-un comunicat de presă, sâmbătă seară.

Hoții au împărţit în mod egal banii sustraşi și au mers în club să sărbătorească

Articolul continuă după reclamă

După săvârşirea infracţiunii, hoţii au împărţit, în mod egal, banii sustraşi şi s-au întors în localitatea Ineu, din judeţul Arad, unde complicele lor îşi lăsase autoturismul personal, apoi şi-au continuat deplasarea până în municipiul Arad, iar în aceeaşi noapte au mers împreună într-un club, unde au cheltuit o parte din sumele obţinute în urma furtului.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, potrivit procurorilor, fiul victimei, în vârstă de 17 ani, cel care le-a dat hoţilor pontul, le-a cerut acestora suma de 2.500 de lei, pentru informaţiile oferte prin aplicaţia SnapChat care şterge instant mesajele după ce sunt citite. Părinţii acestuia nu au formulat vreo plângere împotriva lui, astfel că acesta nu va răspunde penal pentru fapta sa.

”Din datele şi informaţiile obţinute de organele de poliţie a rezultat faptul că minorul, pe fondul unor tensiuni în familie şi a faptului că nu primea de la părinţi sumele de bani pe care le solicita, l-a contactat pe inculpatul P. S-N. (care făcea parte dintr-un anturaj în care se consumau şi substanţe interzise) pentru a putea plănui şi săvârşi infracţiune de furt calificat”, se mai arată în comunicat.

Judecătoria Salonta, judeţul Bihor, a decis arestarea preventivă a celor 3 tineri care au pătruns în locuinţă prin efracţie şi au furat banii, precum şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru complicele lor, care îi aştepta în maşină, după ce au săvârşit infracţiunea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Obişnuiți să luaţi algocalmin?
Observator » Evenimente » Cum au reușit trei tineri să fure peste 40.000 de lei dintr-o casă din Bihor. Hoții au împărţit frățește banii și au mers în club să sărbătorească