Antena Meniu Search
x

Cum i-a ajutat un român din Anglia pe hackerii ruşi de la Killnet să atace România

Hackerii ruşi care au revendicat atacurile cibernetice asupra instituţiilor din România ar fi fost ajutaţi chiar de un conaţional. Românul este suspectat că le-ar fi spus infractorilor cibernetici care sunt cele mai vulnerabile site-uri şi i-ar fi ajutat cu traduceri din rusă în română. 

de Redactia Observator

la 03.05.2022, 15:03

Vezi și

Un cetăţean român, rezident în Marea Britanie, care ar fi indicat hackerilor ruşi de la KillNet ce site-uri din ţara noastră să atace.  Românul stabilit în Marea Britanie a fost reţinut de autorităţile din regat şi dus la audieri. Iar la domiciliul din Londra al acestuia ar fi fost făcute mai multe percheziţii. Informaţia a fost confirmată şi de Ministrul de Interne, Lucian Bode. 

”A fost identificată o persoană, bănuită - cetăţean român, rezident în Marea Britanie -, care a susţinut activitatea grupării infracţionale, prin traducerea din limba rusă în limba română a materialelor promovate de gruparea infracţională şi prin indicarea unor site-uri web din România care ar fi putut fi atacate prin acelaşi mod de operare", a spus Bode, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres. "Sperăm că în viitorul apropiat vom avea şi rezultate", a adăugat Bode.

Killnet a ameninţat că va ataca aproape 300 de site-uri din România drept răzbunare pentru că România ajută Ucraina

Din 29 aprilie, mai multe atacuri informatice de tip DDoS - Distributed Denial of Service - au afectat site-uri care aparţin unor instituţii publice şi organizaţii private din România. Oficialii români susțin că atacurile sunt ”motivate de acţiunile de sprijin ale României pentru Ucraina.”

Pe acelaşi subiect

Ofiţeri specializaţi din cadrul IGPR - Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice s-au deplasat în Marea Britanie pentru acordarea de sprijin în ancheta desfăşurată de National Crime Agency.

Atacurile ar fi fost revendicate de o grupare intitulată KillNet, de origine rusă, iar activitatea acesteia ar fi promovată pe diferite canale de comunicare, fiind motivate de contextul conflictului militar Rusia - Ucraina.

De câteva zile, hackerii ruşi atacă site-uri oficiale şi de presă din România! Şi-au făcut timp să-l ironizeze şi pe preşedintele Senatului, Florin Cîţu, pe care l-au făcut personaj din Baywatch. Piraţii cibernetici nu s-ar fi obosit să creeze clipul, dacă fostul lider liberal nu ar fi comis o eroare. Florin Cîţu a părut foarte ofensat că, la finalul săptămânii trecute, hackerii ruşi l-au confundat cu Marcel Ciolacu, luat în vizor după ce a declarat că România ar putea să-şi schimbe legislaţia, astfel încât să poată livra armament Ucrainei.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Cum i-a ajutat un român din Anglia pe hackerii ruşi de la Killnet să atace România