Antena Meniu Search
x

Video Războiul cibernetic ia amploare în România. Replica Anonymous România, după atacurile hackerilor pro-ruși de la Killnet

Războiul cibernetic ia amploare în România. Hackerii pro-ruşi au spart în această dimineaţă chiar site-ul Directoratului Naţional de Siguranţă Cibernetică, instituţia care se ocupă cu protejarea spaţiului virtual. Atacatorii ameninţă statul român cu distrugerea serverelor de date, din cauza sprijinului acordat Ucrainei. 

de Redactia Observator

la 30.04.2022, 20:53

Vezi și

La 2.30 dimineaţa site-ul Directoratului Naţional pentru Securitate Cibernetică a fost atacat de gruparea de hackeri Killnet. Accesul utilizatorilor a fost blocat până la ora 8.30. Reprezentanţii instituţiei care se ocupă de protejarea spaţiului virtual spun că ora matinală i-a împiedicat să prevină acţiunea.

Mihai Rotariu, Securitate Cibernetică România: Există soluţii de securitate care fac asta dar, desigur, un atac de o asemenea amploare trebuie monitorizat. Vă daţi seama că la ora 2.30, sâmbătă dimineaţa, nu exista cineva care să monitorizeze în timp real chestia asta.

Hackerii au transmis şi un mesaj autorităţilor de la Bucureşti, pe contul de Telegram

O fotografie cu preşedintele României aflat lângă un tanc a fost însoţită de un mesaj vulgar, prin care se condamnă sprijinul ţării noastre acordat Ucrainei. Gruparea Killnet ameninţă că nu se va opri aici

Pe acelaşi subiect

Mihai Rotariu, Securitate Cibernetică România: O grupare pro-rusă denumită Killnet a publicat deja, pe acelaşi canal de comunicare, Telegram, o listă de 280 de site-uri, pe care spun ei, le vor ataca. Motivul este panicarea, instituirea unei doze de neîncredere în instituţiile statului din România.

Ieri alte patru site-uri guvernamentale, printre care cel al Guvernului şi Ministerului Apărării,  au fost blocate prin acelaşi tip de atac cibernetic. 

Silviu Stahie, specialist atacuri cibernetice: Atacatorii ori controlează, ori închiriază o reţea de dispozitve deja compromise. Telefoane, calculatoare, dispozitive intelginete care sunt compromise de către atacatori şi care trimit o cerere simplă de accesare a unei adrese de internet. Să ajungi înapoi la sursă este dificil. Dacă este o grupare cunoscută, cel mai probabil va revendica atacul.

Anonymous România a dat replica imediat

În replică, grupul de hackeri Anonymous România susține că a accesat site-ul guvernamental din Rusia care se ocupă de achiziţiile publice şi a şters definitiv anumite date.

Anonymous România: Anonymous România răspunde atacurilor cibernetice venite din partea grupului de hackeri ruși "KILLNET" asupra României. A fost atacat website-ul Sistemului Informațional Unificat in domeniul achizițiilor Federației Ruse, unele date au fost șterse definitiv.

În urma atacurilor cibernetice de ieri din România, procurorii DIICOT au deschis o anchetă pentru infracţiuni de perturbare a sistemelor informatice. Dacă vor fi identificaţi şi prinşi, hackerii ar putea primi o pedeapsă cu închisoarea de până la 7 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Războiul cibernetic ia amploare în România. Replica Anonymous România, după atacurile hackerilor pro-ruși de la Killnet