Antena Meniu Search
x

Video Cum putea fi evitată tragedia din Braşov în care o femeie a murit după ce o dubă, neasigurată, a luat-o la vale. Doi paşi pe care orice şofer începător îi ştie

Accidentul teribil în urma căruia o femeie din Braşov şi-a pierdut viaţa strivită de un microbuz parcat, dar neasigurat, pe un drum în pantă, putea fi evitat dacă ar fi fost respectate regulile învăţate la şcoala de şoferi. Instructorii auto spun că înainte de a parca pe o şosea înclinată trebuie să ne asigurăm că introducem maşina în treapta întâi de viteză şi tragem atent frâna de mână.

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 21:19

Vezi și

Femeia în vârstă de 65 de ani, victima accidentului tragic, era pensionară. Cunoscuţii ei spun că în trecut a fost profesoară de limba română la şcolile din Poiana Mărului şi Săcele şi ar fi predat teatru la un club de elevi din Braşov. Era divorţată şi nu ar fi avut rude apropiate. "Vara asta fost mereu pe la Mangalia că au şi acolo o locuinţă. Aici un apartament cu trei camere. N-are copii, n-are nimic", spune un vecin.

Proprietarul maşinii a fost lăsat în libertate

Tragedia a avut loc la mai puţin de un kilometru de Piaţa Sfatului din Braşov, şi la trei kilometri de blocul unde locuia femeia, pe o stradă îngustă, înclinată şi fără trotuar. "Şi-au bătut joc de noi când au asfaltat strada asta. Toată lumea merge pe stradă. Păi pe unde să te duci?", spune o femeie. Victima a fost călcată de un microbuz cu opt locuri. Autoturismul fără şofer o luase la vale din locul unde fusese parcată, a strivit-o pe femeie pe loc, apoi s-a oprit cu roţile din faţă într-o râpă.

"Am ieşit afară şi era aici un om foarte distras. Proprietarul maşinii. Era la telefon, suna la 112. Am văzut, era o femeie prinsă sub vehicul. Era clar că femeia era moartă", spune un martor al tragediei. "Am oprit. Da? Motorul e pornit. Am bracat roţile spre marginea dreaptă a drumului. Am oprit motorul. Introducem într-o treaptă de viteză inferioară, în special în treapta unu, şi acţionăm frâna de mână. Ridicăm întâi ambreiajul şi apoi dăm drumul la frâna de seviciu. În pantă sau în rampă nu se staţionează, nu avem voie să staţionăm şi nici să oprim, de altfel, la mai puţin de 50 de metri de vârful pantei sau al rampei", a declarat Mihăiță Scutaru, instructor auto. Proprietarul maşinii a fost lăsat în libertate, însă poliţiştii îl cercetează pentru ucidere din culpă. Dacă va fi găsit vinovat riscă de la unu la cinci ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cum putea fi evitată tragedia din Braşov în care o femeie a murit după ce o dubă, neasigurată, a luat-o la vale. Doi paşi pe care orice şofer începător îi ştie