Antena Meniu Search
x

Video Cum putea fi evitată tragedia din Timişoara, unde un bărbat a murit pentru că a încercat să se încălzească: furnizorul de gaze a refuzat contractul la lăsarea serii

Bătălia cu frigul şi calorifele reci se dă pe viaţă şi pe moarte. La Timişoara, un bărbat a decedat intoxicat cu monoxid de carbon, iar fiica lui a fost găsită inconştientă. Au dat drumul la aragaz ca să se încălzească. Primarul se lăudase că a găsit o soluţie, pentru ca locuitorii să nu mai tremure încă o noapte, dar furnizorul s-a răzgândit.

de Redactia Observator

la 28.10.2021, 20:39

Vezi și

"Nu avea centrală. E inadmisibil", spune îndurerată cealaltă fiică. Femeia este în stare de şoc. Şi-a găsit tatăl mort în casă, iar sora abia respira. Speriată că nu îi răspunde niciunul la telefon, a venit într-un suflet la apartament. Prea târziu. Locuinţa bărbatului de 66 de ani era racordată la reţeaua de termoficare a oraşului. Au fost doar 6 grade peste noapte. Aşa că, tatăl şi fiica, speriaţi că vor trebui să îndure încă o noapte de frig, s-au gândit să lase aragazul deschis pentru puţină căldură. Ar fi lăsat focul aprins prea mult timp, cu geamurile închise.

Pompierii au venit rapid. Au intrat pe geamul casei şi l-au găsit pe bătrân fără viaţă, iar pe fiică inconştientă. Până și câinele familiei a fost intoxicat si a avut nevoie de oxigen. "Ea a venit cu insuficienţă respiratorie, cu intoxicaţie cu monoxid de carbon", a declarat Dan Ciapa, medic UPU, la Spitalul Judeţean Timişoara. Ore bune au stat cei de la gaze să se asigure că pericolul a trecut. Iar poliţiştii pun cap la cap informaţiile pentru a stabili exact cum s-a întâmplat tragedia. O tragedie ce ar fi putut fi evitată dacă, pentru a doua noapte consecutiv, timişorenii nu ar fi fost obligaţi să stea în frig.

Furnizorul de gaze s-ar fi răzgândit cu câteva ore înainte de producerea tragediei

Ieri, primarul Timişoarei se lăuda că a făcut o minune şi nimeni nu va mai dârdâi nimeni în casă pentru a doua noapte la rând. Doar că planurile ...au îngheţat şi furnizorul s-a răzgândit. "Aseară, la ora 18:00, am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul Ministrului Energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract", a fost anunţul făcut de Dominic Fritz pe contul său de Facebook.

Azi, o nouă promisiune. Însă, minunea n-o să dureze mult. "În aceste minute, s-a repornit furnizarea gazului. Acum se reîncălzesc cazanele. Acest contract este semnat doar până luni la ora 7 dimineaţa", a declarat Dominic Fritz. Primarul Timişoarei spune că a virat în avans 5 milioane de lei în contul furnizorului local de gaz. Datoria către Colterm este de sute de milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cum putea fi evitată tragedia din Timişoara, unde un bărbat a murit pentru că a încercat să se încălzească: furnizorul de gaze a refuzat contractul la lăsarea serii