Antena Meniu Search
x

Video Cum s-a desfăşurat cel mai mare exerciţiu NATO din România. Peste 800 de militari s-au antrenat pentru un posibil conflict cu Rusia

Trupele NATO au făcut o demonstraţie de forţă la antrenamentele din România, din cadrul celui mai mare exerciţiu militar de instruire desfăşurat până acum pe teritoriul ţarii noastre, la Smârdan. Misiunea de ieri a fost bazată pe un scenariu asemănător cu luptele de pe frontul din Ucraina - peste 100 de tancuri şi blindate româneşti, italiene şi americane încearcă sa recucerească un teritoriu pierdut.  

de Redactia Observator

la 08.06.2023, 08:43

Vezi și

O parte din vehiculele blindate NATO încearcă încercuirea adversarului. Alte câteva le acoperă de la câteva sute de metri depărtare. În interior sunt militari români, moldoveni și italieni. În aer o dronă militara supraveghează întregul exercițiu. Un scenariu desenat care ţine cont de realitatea din Ucraina. De altfel poligonul se află la nici 200 de kilometri depărtare de granița cu Ucraina.

Carlino este doar unul dintre soldații italieni care iau parte la exercițiu. A studiat medicina în România, s-a întors într-un orășel de la nord de Bari, s-a înrolat în armata iar acum se antrenează pentru un eventual conflict cu Rusia.

Sute de militari din România, Italia şi Moldova s-au adunat la cel mai mare exerciţiu militar din ţara noastră

Victorio Carlino, medic militar italian: La Arad am făcut facultatea de medicină si m-am întors acasă şi am început cariera militară. Suntem la suportul mai mult internaţional şi colaborăm.

Pe acelaşi subiect

Alături de el sunt și câteva sute de soldați veniți din Republica Moldova. Luptă alături de aliații NATO în condițiile în care amenințările de peste Prut sunt din ce în ce mai concrete.

Ion Guţă, locotenent din Republica Moldova: Misiunea noastră a fost de a respinge atacul inamicului care se apropie de noi, implicand toate forţele terestre. Sunteţi pregătiţi să luptaţi? Suntem toţi pregătiţi. Aceasta este datoria. Am dat jurământul pentru a apăra ţara. 

În total la acest exerciţiu participă peste 800 de soldați NATO. Este doar o secvenţă care face parte din scenariul complex Al Saber Guardian 23, cel mai mare exercițiu militar NATO de pe teritoriul României. 

Gabriel Turculeţ, comandant general: Ne antrenăm soldaţii şi îi învăţăm operaţiuni defensive pentru a învinge inamicul astfel încât să fie atins obiectivul misiunii. Acest exerciţiu a fost programat de acum doi ani şi acum suntem aici pentru ultima fază a exerciţiului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cum s-a desfăşurat cel mai mare exerciţiu NATO din România. Peste 800 de militari s-au antrenat pentru un posibil conflict cu Rusia