Antena Meniu Search
x

Cum să îţi protejezi maşina pe timpul caniculei! Zece sfaturi de la specialişti pentru şoferi

Pe lângă sfaturile medicilor, şoferii trebuie să respecte şi o serie de recomandări ale specialiştilor pentru prelungirea vieţii motorului şi a maşinii în sine. Apa, ochelarii de soare şi hainele lejere trebuie însoţite de o serie de măsuri menite să protejeze maşina şi să ofere un confort sporit şoferului.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 04.08.2017, 12:36

Pe lângă sfaturile medicilor, şoferii trebuie să respecte şi o serie de recomandări ale specialiştilor pentru prelungirea vieţii motorului şi a maşinii în sine.

Apa, ochelarii de soare şi hainele lejere trebuie însoţite de o serie de măsuri menite să protejeze maşina şi să ofere un confort sporit şoferului:

1. Verifică instalația de aer condiționat. Dacă mașina nu este dotată cu aer condiționat, evită deplasările lungi în mijlocul zilei. Este de preferat să pleci fie dimineața, fie seara, când temperaturile sunt un pic mai scăzute.

2. Parchează la umbră.

Pe acelaşi subiect

3. Dacă nu ai un loc de parcare la umbră, folosește parasolarul. Este destul de eficient pentru că împiedică razele soareleui să pătrundă în habitaclu.

4. Optează pentru folii solare. Acestea nu influențează cu absolut nimic vizibilitatea șoferului, dar protejează mașina de razele soarelui.

5. Scaunele îmbrăcate în piele trebuie protejate prin folosirea unui tratament special. De asemenea, și volanul are de suferit dacă nu este protejat corespunzător.

6. Protejează vopseaua mașinii folosind o ceară specială sau chiar autocolant. Soarele puternic poate decolora în timp vopseaua și poate duce chiar la fisuri și crăpături.

7. Atenție la ștergătoare. Cauciucul acestora se poate deteriora destul de ușor, mai ales dacă mașina este lăsată mult timp în soare.

8. Verifică presiunea din roți. Aceasta crește când temperaturile sunt ridicate.

9. Schimbă uleiul cu unul care are o vâscozitate mai mare pentru a rezista căldurii excesive.

10. Poți opta pentru o prelată de bună calitate. Aceasta va proteja mașina de soare, frunze, ploaie, murdaria provocată de păsări etc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cum să îţi protejezi maşina pe timpul caniculei! Zece sfaturi de la specialişti pentru şoferi