Antena Meniu Search
x

Video Cum sunt păcăliţi tinerii cu bilete la Untold sau Coldplay: "Suntem undeva la 100 de oameni şi toţi întrebăm de aceeaşi persoană". Explicaţiile şarlatanilor

Festivalurile de muzică, mană cerească pentru escroci. Din ce în ce mai mulți tineri se plâng pe rețelele de socializare că au fost păcăliți pe internet. Escrocii vând acum bilete şi invitaţii false. Vizate sunt festivalul Untold şi concertele Coldaplay.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 02.08.2023, 17:27

Vezi și

Daniela a vrut să meargă la festival şi a sperat că va face rost de bilete mai ieftine. "Am găsit-o pe fata asta printr-o altă cunoştinţă. Ne-a spus că este iubita unui băiat din staff de acolo şi că ea are invitaţiile astea şi că vrea să ni le vândă, evident la un preţ sub preţul pieţei, adică un abonament care costa 250 de lei pentru toate zilele", a declarat Daniela.

La ce trebuie să fie atenţi tinerii care cumpără o brăţară deja activată

Câteva zile mai târziu, şi-a dat seama că fusese înşelată. "Unii dintre prietenii noştri, în momentul în care s-a deschis check-in-ul, au mers să ridice brăţările şi acolo scria bilet invalid", mai spune aceasta. Confruntaţi de clienţii păgubiţi, şarlatanii au explicaţii halucinante. "Te-am anunţat astăzi la pranz că biletele pot fi ridicate de-abia de mâine când o să fiu ori eu, ori prietenul meu acolo şi că în seara asta prietenul meu le activează", spune o vânzătoare de bilete.

"Suntem undeva la 100 de participanţi şi toţi întrebăm de aceeaşi persoană. Ulterior, ne-am strâns ca să depunem plângere împotriva ei pentru că ne dorim să răspundă pentru fapta ei", mai spune o persoană care a fost păcălită. În Cluj, au fost depuse deja zeci de plângeri penale, dar la nivel naţional numărul celor păcăliţi este mult mai mare. "Au fost înregistrate 14 plângeri penale care vizează infracţiuni de înşelăciune fiind stabilite prejudicii cuprinse între 400 şi 2000 de lei", a declarat Andreea Vişan, purtător de cuvânt IPJ. Cluj.

"Găsiţi toate sursele oficiale de unde puteţi cumpăra un bilet sau un abonament. E adevărat că abonamentele sunt sold-out în acest moment, mai există o listă de aşteptare pe care vă puteţi înscrie. Puteţi să cumpăraţi în schimb un bilet pentru fiecare zi a festivalului", a declarat Edi Chereji, reprezentant UNTOLD. Mare atenţie dacă vreţi să cumpăraţi o brăţară deja activată. În momentul eliberării acesteia cartea de identitate a deţinătorului este scanată, iar agentul de pază de la intrare poate vedea fotografia celui care a cumpărat-o. Dacă nu corespunde cu cel care o are pe mână, accesul în festival îi va fi refuzat. Mare atenţie şi când închiriaţi un apartament pentru festival. Plângerile apar de obicei în prima zi, când păgubiţii ajung la Cluj şi îşi dau seama că nu au unde să stea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Cum sunt păcăliţi tinerii cu bilete la Untold sau Coldplay: "Suntem undeva la 100 de oameni şi toţi întrebăm de aceeaşi persoană". Explicaţiile şarlatanilor