Antena Meniu Search
x

Video Cum sunt păcăliţi turiştii pe litoral. Ce este şprotul, servit clienţilor pe post de hamsii

Hamsia este printre cele mai populare mâncăruri pe litoralul de la noi. Prăjită, cu mămăligă sau cartofi şi, musai, cu mult usturoi, e mâncarea preferată a turiştilor pe plajă. Doar că în cele mai multe cazuri, în loc de hamsie, turiştii primesc de fapt şprot. Un peşte mai ieftin şi de o calitate mai slabă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 07.08.2022, 11:36

Vezi și

În plin sezon estival, aleile din staţiuni sunt pline de tarabe care vând hamsii. În faţa vitrinelor, reclame cât mai colorate anunţă preţul tentant al peştelui abia prăjit. Doar că în farfurii, în loc de hamsie, clienţii primesc cu totul altceva. Sub denumirea de hamsie, comercianţii vând şprot cu preţuri de la 5 lei şi până la 10 lei suta de grame. Iar marfa se dă imediat. În cazul în care eticheta arată şprot,clienţii se lasă aşteptaţi.  În marile magazine, şprotul congelat se vinde cu mai puţin de 6 lei kilogramul. În timp ce hamsia costă dublu, 12 lei kilogramul!

Diferenţele dintre şprot şi hamsie sunt unele foarte mici pentru cei care sunt necunoscători. Şprotul este mult mai mic, hamsia este mai mare. În momentul în care hamsia este prăjită se face rotundă, în timp ce şprotul rămâne plat. "Asta mare e hamsie care trebuie curăţată, nepărat. Ăsta plat e şprot, care se prăjeşte cu totul", a declarat Ionică, pescar. "Comercianţii ar trebui, în primul rând, să încerce să valorifice altfel şprotul. Noi îl transformăm într-un produs de top", a declarat Alexandru Munteanu, manager cherhana. An de an, hamsia este cel mai vândut peşte de pe litoralul românesc. Sau şprotul comercializat sub denumirea de hamsie...

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cum sunt păcăliţi turiştii pe litoral. Ce este şprotul, servit clienţilor pe post de hamsii