Antena Meniu Search
x

Cum vede Dumnezeu Universul? Un video oferă un răspuns spectaculos

Nicio persoană nu va putea vedea vreodată universul în acest mod cu excepţia vreunei divinităţi care nu se supune legilor fizicii

Nicio persoană nu va putea vedea vreodată universul în acest mod cu excepţia vreunei divinităţi care nu se supune legilor fizicii

Trei cercetători americani (Miguel Aragon de la Universitatea Johns Hopkins, Mark Subbarao de la Planetariumul Adler şi Alex Szalay de Universitatea Johns Hopkins) au realizat o animaţie computerizată care prezintă un zbor prin univers, de-a lungul a 400.000 de galaxii. Toate galaxiile ilustrate în acest film sunt galaxii reale.

Clipul video ilustrează dimensiunile extraordinare ale universului: fiecare din cele 400.000 de galaxii observate în această animaţie cuprinde, precum Calea Lactee, peste 10 miliarde de sisteme solare. Camera video virtuală se deplasează prin Univers cu o viteză de miliarde de miliarde (1.200.000.000.000.000) de ori mai mare decât viteza luminii.

Realizarea acestui clip a durat aproximativ un an, animaţia cuprinzând galaxii aflate la maximum 1,3 miliarde de ani lumină de Terra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cum vede Dumnezeu Universul? Un video oferă un răspuns spectaculos