Antena Meniu Search
x

Video Cum vor arăta sărbătorile de iarnă în anul pandemiei? Autoritățile recomandă ca fiecare român să stea la casa lui

Fără pauză de restricţii, de Sărbători! Guvernul va prelungi, azi, starea de alertă pentru încă 30 de zile. Iar restricţiile actuale vor fi valabile şi de Crăciun şi de Revelion. Vizitele la rude trebuie să se încheie înainte de ora 23.00. Iar cine petrece Revelionul în staţiuni, va trebui să bea paharul de şampanie de la miezul nopţii în camera de hotel.

de Iulia Mihalache

la 15.12.2020, 14:31

Vezi și
  • Pandemia schimbă modul în care obişnuiam să petrecem sfârşitul de an.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile să nu cuprindă reguli speciale pentru Crăciun sau Revelion. Deplasările după ora 23.00 rămân interzise. La fel şi concertele şi evenimentele în stradă. În noaptea dintre ani, autorităţile recomandă ca fiecare român să stea la casa lui.

Raed Arafat: "Sau in apropiere de casa lui, in afara casei. Dar cum am zis, nu vor fi festivităţi în centru sau cu sute de oameni, care să se întâlnească în acest moment".

Colindatul nu este interzis, dar este descurajat.

Raed Arafat: "Eu vă sfătuiesc şi chiar personal vă sfătuiesc, colindatul poate să fie câte trei persoane, dar sfatul este: evitaţi acest lucru. Chiar dacă e o tradiţie, înţeleg perfect, dar mersul din casă în casă... riscul de infecţie creşte foarte mult".

De Crăciun sau de Revelion, puteţi să vă faceţi rezervare la munte, dar vacanţa nu va fi ca-n anii trecuţi. Chiar şi restaurantele din hoteluri se vor închide la ora 23. La trecerea în Anul Nou, veţi ciocni şampania în cameră.

Raed Arafat: "De Sărbători, vă rog, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră și la sănătatea familiei dumneavoastră și a celor în vârstă. Încercați, cât de mult posibil, în acest an, să limitați numărul celor cu care va întâlniți".

Pârtiile vor fi deschise, însă distracţia va fi restricţionată. Distanţarea este obligatorie. La fel şi masca de protecţie.  Au apărut reguli noi şi pentru transportul pe cablu.

Raed Arafat: "Dacă cabina are capacitatea de 20 de persoane, probabil că va fi stabilit că doar 10 persoane pot fi transportate. Teleschiurile, telescaunele - toate vor funcționa mai departe în condiții de normalitate".  

Autorităţile nu pot controla petrecerile private, însă recomandă respectarea regulilor impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cum vor arăta sărbătorile de iarnă în anul pandemiei? Autoritățile recomandă ca fiecare român să stea la casa lui