Antena Meniu Search
x

Cutremur azi în România. Seismul s-a produs în Vrancea, la 80 de kilometri adâncime

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 pe Richter s-a produs miercuri, la ora locală 9:54, în judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 10.04.2024, 11:43

Cutremur azi în România. Seismul s-a produs în Vrancea, la 80 de kilometri adâncime
Cutremur azi în România. Seismul s-a produs în Vrancea, la 80 de kilometri adâncime

Seismul a avut loc la adâncimea de 80 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 32 km nord-vest de Focşani, 73 km nord de Buzău, 79 km est de Sfântu-Gheorghe, 82 km sud-vest de Bârlad, 84 km sud de Bacău şi 94 km est de Braşov.

De la începutul lunii aprilie, în România s-au înregistrat zece cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,4 şi 3,4 pe Richter.

Anul trecut, cea mai mare mişcare tectonică, de magnitudine 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

INFP a anunţat ce a provocat sutele de cutremure din Gorj

Pe acelaşi subiect

La mai bine de un an de la cutremurele care au zguduit Oltenia, specialiştii de la Institutul pentru Fizica Pământului au ajuns la concluzia că acestea au fost provocate de seismul de 7,8 grade din Turcia. Dar nu este singura concluzie a cercetătorilor. 

Specialiştii de la Institutul pentru Fizica Pământului vorbesc acum de două cauze: una locală, ca urmare a existenţei unor falii locale într-o zonă pretensionată din Carpaţi, şi o cauză externă, şi anume cutremurul de 7,8 din sudul Turciei, care a fost, spun fizicienii, picătura care a umplut paharul şi care a declanşat peste 4.100 de seisme, în ultimul an, în zona Olteniei. 

Ca să analizeze mai bine aceste fenomene, specialiştii INFP au amplasat opt staţii seismice în judeţul Gorj. Anul trecut au fost înregistrate 5.000 de cutremure în România, cele mai multe, peste 80%, s-au produs în Gorj. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Cutremur azi în România. Seismul s-a produs în Vrancea, la 80 de kilometri adâncime