CUTREMUR în România, în urmă cu puţin timp! Seismul s-a produs la 119.5 kilometri adâncime
Un nou cutremur s-a produs, în urmă cu puţin timp, în judeţul Buzău.
Un nou cutremur s-a produs, în urmă cu puţin timp, în judeţul Buzău. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul a avut loc la o adâncime de 119.5 kilometri adâncime şi a avut magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter.
Cutremurul s-a produs la ora 10:54, în apropiere de: Nehoiu (32km), Covasna (41km), Întorsura Buzăului (52km), Târgu Secuiesc (53km) şi Slănic-Moldova (57km).
Un cutremur de 8,1 grade este posibil în România!
La începutul lunii august, directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat în exclusivitate pentru Observator că a fost realizată o hartă specială a Bucureştiului, din punct de vedere seismic.
- Ce se va întâmpla cu VREMEA din 2 octombrie! PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni
- TRAGEDIE în Gorj! Cinci tineri s-au RĂSTURNAT cu maşina în această dimineaţă, la Ţânţăreni. Unul dintre ei...
- Li s-a spus să se pregătească pentru un ATAC NUCLEAR! Jurnaliştii americani au pus mâna pe DOCUMENTE STRATEGICE
- Victor Ponta trece la un alt nivel! ATAC FĂRĂ PRECEDENT lansat, în urmă cu câteva ore, de fostul premier
- Mărmureanu a făcut MARELE ANUNŢ. Când va fi următorul mare CUTREMUR în România!
"La noi, până la realizarea acestei hărţi, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8 grade. În urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 grade Richter. Vrancea poate să producă un astfel de cutremur", a spus Ionescu.
Directorul INFP a explicat şi care sunt cutremurele cele mai periculoase pentru România.
"În România, cutremurele care pot provoca pagube sunt cutremurele cu magnitudini peste 7, şi nici atunci. Practic, ar trebui să îndeplinească mai multe condiţii pentru a provoca pagube. Cutremururul din 77 a avut 7,4 grade, s-a produs la o adâncime de 90 de km, a avut un anumit mecanism de rupere. Şi propagarea contează. Cutremurele care se produc în zona 90 de km. adâncime se propagă spre Bucureşti, celelalte, la adâncimi mai mari, au directivitate către nord-estul României", a mai spus Constantin Ionescu.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰