Antena Meniu Search
x

Li s-a spus să se pregătească pentru un ATAC NUCLEAR! Jurnaliştii americani au pus mâna pe DOCUMENTE STRATEGICE

Oficialitățile din Hawaii iau atitudine față de un posibil atac nuclear nord-coreean!

Oficialitățile din Hawaii iau atitudine față de un posibil atac nuclear nord-coreean! Potrivit The Independent, care citează presa locală, autorităţile au început acțiunile de informare și pregătire ale populației.

Gene Ward, un oficial al statului Hawaii, a declarat că nu vrea să fie "alarmist", însă vrea ca populaţia să fie pregătită.

Chestiunea este una delicată, mai ales în contextul în care apar scurgeri de informații. 

Pe acelaşi subiect

Publicaţia Honolulu Civil Beat a publicat detalii legate de o o întâlnire secretă în care oficialitățile și legislatorii ar fi discutat despre impactul pe care l-ar avea un atac nuclear asupra statului Hawaii, care ar fi mult mai puternic decât cel de la Pearl Harbor.

Ward a declarat pentru The Washington Post că generațiile mai tinere ar vedea în acțiunile de pregătire în cazul unui atac nuclear mai degrabă ceva ireal, nefiind confruntați cu situațiile în care oamenii își construiseră adăposturi și refugii pentru astfel de scenarii.

Având în vedere că rachetele nord coreene pot survola Pacificul și că seismografii sunt în continuare vigilenți în ceea ce privește agitația din jurul Phenianului, autoritățile au văzut în demararea acestor pregătiri o necesitate.

Honolulu Civil Beat a obţinut chiar şi un document care ar fi fost discutat la întâlnirea cu uşile închise.

Potrivit jurnaliştilor, acesta ar include, printer altele, capitole care se referă la sistemul de alarmare a populaţiei şi la faptul că în acest moment nu există adăposturi pentru populaţie, pentru astfel de evenimente, în statul Hawaii.

Autorităţile spun că un atac nuclear ar genera o explozie cu diametrul de 8 mile, ceea ce înseamnă că un procentaj mai mare de 90% din totalul populației din Hawaii va supraviețui efectelor directe ale unei astfel de explozii.

În document se mai arată că populaţia ar avea între 12 şi 15 minute la dispoziţie ca să ajungă într-un loc sigur, după care trebuie să rămână la adăpost până la 72 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Li s-a spus să se pregătească pentru un ATAC NUCLEAR! Jurnaliştii americani au pus mâna pe DOCUMENTE STRATEGICE