Antena Meniu Search
x

Video Cutremurul de 4,3 din Gorj a fost surprins de camerele de supraveghere. Seismul s-a produs la doar 15 km adâncime

Un cutremur cu magnitudinea de 4,3 pe Richer s-a produs aseară în judeţul Gorj, în apropierea localităţii Runcu, la o adâncime de doar 15 kilometri. Mai multe camere de supraveghere au surprins momentul în care pământul a început să tremure.

de Redactia Observator

la 11.11.2023, 07:24

Vezi și

Seismul a fost resimţit în mai multe localităţi din apropiere, însă cel mai intens a zguduit comuna Arcani, unde mișcarea seismică a fost însoțită şi de un sunet puternic. 

Cutremurul s-a produs la 14km NV de Târgu Jiu, 68km NE de Drobeta-Turnu Severin, 70km S de Hunedoara, 85km S de Deva, 96km V de Râmnicu Vâlcea.

Este al patrulea cutremur în două zile în acestă zonă. Din fericire nu s-au produs pagube materiale. Acesta este al patrulea seism care are loc în ultimele 48 de ore în regiunea Oltenia.

Cel mai puternic cutremur din acest an, tot în Gorj

La începutul acestui an, în această zonă s-au înregistrat mai multe cutremure, câteva dintre ele fiind resimțite și la Timișoara. De la începutul lunii noiembrie, în România au mai avut loc 8 seisme, cu magnitudini între 2,2 şi 4,3 pe Richter. Cel mai puternic cutremur din acest an, de 5,7 pe Richter, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. 

Seismul a fost urmat de sute de replici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cutremurul de 4,3 din Gorj a fost surprins de camerele de supraveghere. Seismul s-a produs la doar 15 km adâncime