Antena Meniu Search
x

Video "Dacă nu eşti din Bucureşti, nu nimereşti benzile alea niciodată". Poliţia va verifica şi sancţiona lipsa marcajelor rutiere

Semnalizarea la control! Poliţia va verifica şi sancţiona lipsa marcajelor rutiere. Administratorii drumurilor publice vor fi obligaţi să înlocuiască toate semnele rutiere rupte sau decolorate şi să curete copacii care le acoperă. Obligaţia era şi până acum, amenzile lipseau. Legea care le introduce a fost trimisă la promulgare.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 10.05.2024, 20:36

Vezi și

Să fii şofer pe străzile Capitalei e o aventură. În unele zone marcajele rutiere ori nu mai sunt, ori nu se mai văd, ori te pun la grea încercare. "Au făcut intersecţia aia de la Aviatorilor unde se trece de la două benzi la 4 nu înţelege nimeni, dacă nu eşti din Bucureşti nu nimereşti benzile alea niciodată", spune un şofer. Lipsa marcajelor rutiere le dă bătăi de cap şi pietonilor.

O lege nouă prevede ca poliţiştii să verifice o dată pe an starea tuturor marcajelor rutiere

La intersecţia străzilor Popa Tatu cu Mircea Vulcănescu sunt 4 treceri de pietoni, niciuna dintre ele nu este complet semnalizată. Marcajele de pe asfalt s-au şters de mult şi deşi acum traversez pe culoarea verde, semaforul pentru pietoni nu funcţionează. Problemele trebuie rezolvate de administratorul străzilor. Dar nu obligatoriu, pentru că acum nimeni nu îl sancţionează. "Totul se rezumă la semnele de circulaţie, este limbajul factorul la care trebuie să ne raportăm. Când acestea nu sunt vizibile, sunt şterse şi avem impresia că nu există este un pricol major în ce priveşte producerea accidentelor", a declarat Sorin Ene, expert auto.

O astfel de tragedie a avut loc pe bulevardul Laminorului din sectorul 1. În ianuarie 2022, Raisa, o fetiţă de 11 ani, a fot lovită mortal de un poliţist. Copila traversa pe trecerea de pietoni care nu era, însă, semnalizată. În curând, însă, Codul rutier se va schimba. O lege nouă prevede ca poliţiştii să verifice o dată pe an starea tuturor marcajelor rutiere. "După aceste verificări va face o notă de constatare, iar administratorul drumului este obligat să remedieze deficienţele constatate", a declarat Cristian Ichim, iniţiatorul legii.

Trei luni va avea la dispoziţie administratorul. Altfel, riscă amenzi de până la 16.500 de lei. "Odată cu constatarea că aceste marcaje sau semne rutiere sunt în regulă. Dacă pe sectorul respectiv de drum va avea loc un accident, nimeni nu va mai putea da vina pe drum", a declarat Alin Şerbănescu, CNAIR. In plus, Poliţia Rutieră va fi obligată să participe la recepţia lucrarilor de pe drumurile publice pentru a vedea dacă s-au respectat condiţiile din proiect. Legea a ajuns la presedinte pentru a fi semnată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » "Dacă nu eşti din Bucureşti, nu nimereşti benzile alea niciodată". Poliţia va verifica şi sancţiona lipsa marcajelor rutiere