Antena Meniu Search
x

Dacia ar putea lansa un model "Spring" ce va putea fi condus de tinerii sub 18 ani

Dacia ar putea lansa un model de Spring ce poate fi condus de la vârsta de 16 ani. Aşa-numitul sector al microcar-urilor prinde tot mai mult contur în Europa, iar Grupul Renault vrea să ţină pasul cu trendul.

de Redactia Observator

la 01.08.2023, 15:42

Dacia ar putea lansa un model "Spring" ce va putea fi condus de tinerii sub 18 ani
- Profimedia

Renault are deja o maşină pe acest segment, Renault Twizy, model care ar putea reprezenta punctul de plecare în dezvoltarea viitorului Spring. Conceptul de "microcar" se referă la un tip de vehicul uşor, compact, cu trei sau patru roţi, ce poate transporta unul sau doi pasageri şi cantităţi mici de bagaje. Aceste vehicule sunt echipate cu motoare mici sau chiar sunt complet electrice. Ele pot fi conduse de persoanele care au împlinit 16 ani, fără a fi nevoie de permis, ci doar de un atestat special obţinut tot de la şcoală de şoferi autorizată.

Spring va avea o nouă versiune, cel mai probabil, în 2027

"Nu există nimic în legislație care să-i împiedice pe clienți să cumpere o mașină mai mică decât Spring. Luăm în considerare orice", a declarat David Durand, şeful designului de la Dacia, pentru publicaţia Autocar. Pe piaţa europeană există mai multe modele de astfel de microcar-uri. Citroen are versiunea Ami, Opel are modelul Rocks, iar Fiat este ultima intrată pe piaţă cu modelul Topolino.

Dacia, parte a Grupului Renault, a confirmat în mod oficial că modelul Spring va avea o nouă generaţie. Cel mai probabil, noul model va fi lansat în 2027 şi va fi construit în Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Dacia ar putea lansa un model "Spring" ce va putea fi condus de tinerii sub 18 ani