Antena Meniu Search
x

Video Dansatoare la bară şi manichiuriste au prejudiciat statul cu peste 5.500.000 de lei

Acţiune în forţă a poliţiştilor la persoane care au obţinut ilegal idemnizaţii pentru creşterea copilului. Mascaţii au descins la zeci de adrese din cinci judeţe ale ţării. Manichiuriste şi dansatoare s-au dat drept directoare în acte false ca să obţină mai mulţi bani de la stat. Vizată de anchetă ar fi şi soţia unui jucător de fotbal.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 20.01.2022, 14:24

Vezi și

Vorbim despre o pagubă imensă de peste 5.500.000 de lei, bani obţinuţi fraudulos de la bugetul de stat pentru o perioadă de trei ani între 2017 şi 2020, iar modalitatea prin care cele 66 de persoane implicate în acest dosar obţineau aceste sume de bani este foarte simplă.

Contracte fictive pentru funcţii de director

Mai întâi persoane care nu aveau contracte legale de muncă încheiau contracte fictive de muncă cu diverse firme. În acele contracte, figurau că aveau posturi de conducere în firmele respective şi automat şi salarii foarte mari, iar apoi luau aceste contracte fictive şi le depuneau la Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, împreună cu o cerere pentru acordarea de indemnizaţie pentru creşterea copilului şi aşa au reuşit să obţină sume între 2.000 şi 8.000 în fiecare lună, în timp ce stăteau acasă.

Totul, bineînţeles, până când poliţiştii au intrat pe fir. Au deschis un dosar pentru fals şi uz de fals, dar şi pentru înşelăciune, iar în cursul zilei de astăzi 48 de persoane vor ajunge la sediul IGPR pentru a da explicaţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Dansatoare la bară şi manichiuriste au prejudiciat statul cu peste 5.500.000 de lei