Antena Meniu Search
x

Video David Garrett, unul dintre cei mai rapizi violonişti din lume, a făcut spectacol în Timişoara. A cântat la o vioară din 1736, de 3.5 milioane de euro

David Garrett, unul dintre cei mai rapizi violoniști din lume, a făcut senzație, aseară, la Timișoara. Recunoscut inclusiv de Guiness Book, artistul și-a arătat măiestria în Capitala Culturală, pe o vioară fabricată în anul 1736. Fanii stilului său inedit - cei care nu au reuşit să ajungă la Timişoara - se pot bucura de un nou spectacol la Bucureşti. 

de Redactia Observator

la 01.08.2023, 14:20

Vezi și

David Garrett a fost așteptat în Parcul Rozelor din Timișoara de sute de oameni, vrăjiţi de tânărul muzician și de vioara sa. Şi nu e de mirare, vorbim despre un artist virtuoz care cântă de la 4 ani şi a intrat în Guinness Book ca unul dintre cei mai rapizi violoniști din lume. 

Obişnuit cu instrumentele deosebite, pentru concertul din Capitala Culturală, David Garrett a adus la Timişoara un instrument de colecţie. Mai exact, o vioară fabricată în anul 1736, la Cremona, de lutierul Bartolemeo Giuseppe Guarnerius, şi care valorează 3,5 milioane de euro. 

Când va concerta în Bucureşti

Printre viorile care au trecut prin mâinile artistului german se numără şi un Stradivarius din 1718, pe care a cântat când avea doar 13 ani, şi un Guarneri din 1734. 

Concertul de aseara, din Parcul Rozelor, face parte din agenda evenimentelor Timișoara Capitală Europeană a Culturii. În 18 august, turneul ICONIC al lui David Garrett în România, continuă la București, la Arenele Romane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » David Garrett, unul dintre cei mai rapizi violonişti din lume, a făcut spectacol în Timişoara. A cântat la o vioară din 1736, de 3.5 milioane de euro