Antena Meniu Search
x

Video De astăzi, măsuri de relaxare în Bucureşti. Se redeschid restaurantele, teatrele, cinematografele şi sălile de jocuri de noroc

De luni, 25 ianuarie, se ridică o parte din restricţiile în Bucureşti: se redeschid restaurantele, cinematografele şi sălile de jocuri de noroc. Cu program redus şi la capacitate de 30%.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 25.01.2021, 09:31

Masuri de relaxare in Bucuresti
De astăzi, măsuri de relaxare în Bucureşti. Se redeschid restaurantele, teatrele, cinematografele şi sălile de jocuri de noroc - istockphoto.com
  • Măsuri de relaxare, de astăzi, în București.
  • Restaurantele, teatrele, cinematografele se redeschid la 30 la sută din capacitate

Teatrele, cinematografele, restaurantele, barurile, cafenelele şi sălile de jocuri de noroc din Bucureşti, pot fi redeschise, începând de astăzi, la 30% din capacitate, urmare a unei decizii adoptate, vineri, de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Decizia vine după ce Capitala a rămas pentru a cincea zi în zona galbenă în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus, cumulată la 14 zile, după ce duminică a înregistrat 2,37 cazuri la mia de locuitori, potrivit Grupului pentru Comunicare Strategică.

Teatrele, cinematografele, restaurantele, cafenelele şi sălile de jocuri, redeschise în Bucureşti la 30% din capacitate

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât instituirea următoarele măsuri în domeniul HORECA, precum şi în domeniul cultural, divertisment şi recreativ începând cu data de 25.01.2021, ora 00.00, cu condiţia menţinerii ratei de incidenţă sub 3/1000 de locuitori:

- activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-21.00;

- activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00;

- prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară 

- organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în condiţiile stabilite prin Ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii nr. 3245/1805/2020;

- activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-21.00.

Traian Berbeceanu: Recomandăm bucureştenilor prudență

Vineri, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a atras atenţia că a cerut organelor în drept să intensifice controalele pentru a se asigura că normele în vigoare sunt respectate şi a cerut bucureştenilor prudenţă în continuare, mai ales în condițiile în care există tot mai multe indicii în privința unei răspândiri comunitare a noii tulpini de coronavirus, identificată prima dată în Marea Britanie, care este mult mai infecțioasă.

„Recomandăm cetăţenilor municipiului Bucureşti prudenţă. Şi autorităţile sunt prudente şi, pe de o parte, acesta este motivul pentru care am hotărât ca aceste măsuri să fie relaxate începând cu data de luni. Pe de altă parte, am considerat ca toţi operatorii economici să aibă timpul necesar să amenajeze sălile dedicate activităţii pe care o desfăşoară, în conformitate cu prevederile legale. În mod categoric, vom fi intransigenţi.

Anterior şedinţei extraordinare a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă am avut o întâlnire cu şefii Poliţei, Jandarmeriei şi IGSU de pe raza Municipiului Bucureşti. Am hotărât intensificarea controalelor pentru a verifica modul în care sunt respectate normele în vigoare”, a spus prefectul Traian Berbeceanu.

Raed Arafat avertizează: Măsura poate fi inversată şi închis totul din nou

Pe de altă parte, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a avertizat că, dacă se va observa că începe o creştere şi începe din nou să crească incidenţa în Bucureşti, această măsura poate fi inversată şi închis totul din nou. 

"Incidențele care au fost stabilite în hotărârea de guvern sunt 1,5, 1,5-3, peste 3. La nivel național s-a lucrat pe baza acestor incidențe. Sunt în fiecare zi localități care intră și ies în baza acestor incidențe. Am amânat ca să evitam aglomerația în weekend și sa vedem cum evoluează în următoarele două zile. Decizia în baza procedurii şi în baza hotărârii este de a relua unele activităţi, nici nu aş zice că ne relaxăm, nu e corect să spunem că ne relaxăm, e un cuvânt pe care îl folosim toţi, dar noi trebuie să înţelegem că se reiau unele activităţi.

La restaurante în interior cu 30 la sută capacitate ceea ce înseamnă că HoReCa trebuie să arate acum şi să fie responsabilizată să respecte aceste reguli, 30 la sută, nu 50, nu 40, 30 la sută, una din trei mese. Cinematografele, teatrele cu 30 la sută, sălile de jocuri de noroc în interior cu 30 la sută până la orele 21.

Rămân botezuri, nunţi interzise, astea nu se permit, nici nu intrăm în această discuţie. Numai de luat masa şi într-un număr limitat. Dacă se va observa că începe o creştere şi începe din nou să crească incidenţa în Bucureşti, această măsura poate fi inversată şi închis totul din nou. Comitetul, aşa cum astăzi a relaxat, poate peste câteva zile din nou să închidă, dacă vede că incidenţa creşte din nou", a explicat Raed Arafat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » De astăzi, măsuri de relaxare în Bucureşti. Se redeschid restaurantele, teatrele, cinematografele şi sălile de jocuri de noroc