Antena Meniu Search
x

Video "De ce au venit mascaţii la mine acasă? Să mă controleze, să îmi ia pulsul". Şapte elevi, reţinuţi în "Operaţiunea Meduza". Percheziţii şi în Bacău

După "operaţiunea Meduza" de la Bucureşti, menită să distrugă cartelul drogurilor din liceele de top, procurorii anti-mafia au făcut în această dimineaţă o operaţiune fulger şi în Bacău. Filau demult o reţea care alimenta cu substanţe interzise inclusiv elevii din liceele din oraş şi împrejurimi. Dimineaţă, mascaţii au intrat în opt locuinţe. Iar surpriza a fost pe măsură. Au găsit droguri ascunse în borcane, dar şi în congelator, printre pungi de carne îngheţată.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 22.03.2023, 13:38

Vezi și

Percheziţii domiciliare au avut loc în această dimineaţă, 22 martie, în Bacău, precum şi în alte localităţi învecinate. Sunt căutaţi mai mulţi suspecţi care începând cu anul trecut ar fi comercializat cantităţi importante de cannabis şi amfetamină. Clienţii erau atât alţi studenţi, cât şi elevi minori. Vorbim despre un dosar în care sunt anchetate fapte de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Au fost descoperite, de asemenea, şi sume mari de bani. De altfel, 20 de persoane au fost duse la audieri. Rămâne de văzut ce măsuri vor fi luate în acest caz.

Acţiune de amploare şi în Bucureşti

Printre adolescenţii arestaţi pentru trafic de droguri este şi fiul expertului de la DNA. Trei liceeni, inclusiv băiatul secretarului de stat de la Externe, au primit libertate condiţionată. Sunt obligaţi să anunţe la Poliţie fiecare mişcare, altfel, ajung şi ei în arest. Judecătorii au luat decizile după ce au primit de la procurori lista drogurilor găsite acasă la suspecţi. Părinţii, însă, nu au văzut dovezile care erau sub privirile lor.

Pe acelaşi subiect

"De ce au venit la mine acasă? Să mă controleze, nu ştiu, să îmi ia pulsul. Mama ce să zică săraca... le-a făcut cafea. E trafic de droguri că ne vedem şi noi seara să fumăm un joint?", spune un elev. Procurorii anti-mafia spun că dealerii-elevi au ajuns să îşi cunoască toţi clienţi fie în școli, fie prin rețelele de socializare. Vindeau cocaina cu 500 de lei gramul, iar canabisul, cu 50.

Cel puţin un elev din 10 s-a drogat măcar o dată, spun statisicile oficiale. Numărul tinerilor care au încercat stupefiantele ar fi însă mult mai mare, spun ONG-urile care luptă împotriva dependenţei. Directoarea liceului Ion Luca Caragiale, unde se inflitraseră dealerii-elevi, conform anchetatorilor, nu este uimită. Spune, însă, că autorităţile trebuie să dea şcolii mai multă putere ca să lupte cu fenomenul. "Schimbând regulamentele și redându-i școlii posibilitatea să sancționeze disciplinar grav abaterile de orice fel. Consumatori de droguri sunt în toate școlile și punct. Sunt peste tot și este în creștere consumul", a declarat Andreea Bodea, director I.L. Caragiale.

Procurorii anti-mafia continuă ancheta, ca să ajungă la cartelurile care aprovizionau cu droguri dealerii-liceeni. Vânzătorii din şcoli riscă până la 12 ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "De ce au venit mascaţii la mine acasă? Să mă controleze, să îmi ia pulsul". Şapte elevi, reţinuţi în "Operaţiunea Meduza". Percheziţii şi în Bacău