Video De ce nu sunt angajații români mulțumiți de joburile pe care le au și ce își doresc de fapt
Nemulțumirea la locul de muncă devine o problemă tot mai răspândită în România, cu un impact semnificativ asupra echilibrului dintre viața profesională și cea personală. Potrivit unui sondaj recent, tot mai mulţi angajați declară că nu mai găsesc satisfacție în activitatea profesională, ceea ce evidențiază o realitate alarmantă pentru piața muncii și sănătatea mentală a angajaților.
Datele din studiu arată că în prezent, satisfacția la locul de muncă se află la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani. Doar 32% dintre angajații români se declară mulțumiți de serviciul lor. Aproape jumătate dintre angajații din România se declară nemulțumiți și foarte nemulțumiți de jobul lor. Date care sunt comparativ mai mari față de anii 2023 și 2022.
Doar 32% dintre angajații români se declară mulțumiți de serviciul lor
La capitolul stres, principalele motive sunt legate de volumul de muncă tot mai mare, de îngrijorările de sănătate, dar și frica de concediere.
Mai mult, aproape 40% dintre angajați susțin că se confruntă cu simptome de burnout. La capitolul nevoi, principala dorință este legată de creșterea veniturilor. Jumătate dintre aceștia susțin că o creștere salarială le-ar provoca o satisfacție mult mai mare locul de muncă. Aceștia își doresc un program de muncă flexibil și mai multe zile de concediu.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰