Antena Meniu Search
x

Video De ce s-a sinucis campionul mondial la scrimă Florin Zalomir. Ce le mărturisise prietenilor înainte de a-și pune capăt zilelor

Sfârşit tragic pentru fostul campion mondial şi vicecampion olimpic la scrimă Florin Zalomir. Sportivul de 41 de ani, pentru care s-a intonat imnul României la cele mai importante competiţii de sabie, s-a împuşcat în cap, în casa sa din Otopeni. Divorţase recent, de a doua soţie. Deşi tulburat, ar fi refuzat consilierea psihologică. Prietenilor le spunea că o să-şi revină, dar în această dimineaţă a decis să-şi încheie socotelile cu viaţa.

de Redactia Observator

la 03.10.2022, 19:22

Vezi și

Florin Zalomir. Campion mondial şi vicecampion olimpic la scrimă. O forţă atunci când se duela. Mânuia sabia cu o precizie extraordinară şi îşi uimea adversarii cu îndemânarea. În această dimineaţă, aparent fără vreo explicaţie, s-a împuşcat cu arma personală, pentru care îşi luase permis anul trecut. Şi-a pus căpăt zilelor în casa sa din Otopeni. În spatele uşilor închise, depresia îl măcina pe fostul sportiv, spun cei care îl cunosc.  

Bianca Pascu, sportivă: Mi-a zis că a avut o perioadă mai grea în viaţă dar acum sunt bine, el mereu avea episoade de depresie pe care mi le povestea, dar nu să se ajungă la aşa ceva. Am fost foarte apropiaţi pentru că timp de 10 ani am mâncat aceeaşi pâine, am fost la concursuri împreună, am fost în cantonamente, la antrenamente eram non stop. În pandemie aici veneam şi ne antrenam şi ne beam cafeaua dimineaţă şi după aia începeam alegarea. A fost mai mult ca un frate pentru mine.

Florin Zalomir se recăsătorise anul acesta, în luna mai

Pe acelaşi subiect

Cu o tânără pilot de avion, care locuia la Milano. Povestea de dragoste n-a ţinut prea mult. Săptămâna trecută, cei doi şi-ar fi parafat despărţirea. Eşecul pe plan personal l-ar fi zdruncinat. 

Bianca Pascu, sportivă: Când mi-a zis că divorţează şi că e supărat, am râs cu el, am zis mai bagi o fisă, femei sunt, stai liniştit. Nu ştiu ce s-a întâmplat săptămâna trecută, nu ştiu ce s-a întâmplat, am auzit că a mai avut nişte certuri cu ea.

Florin era as la scrimă. A pus prima dată mâna pe sabie la zece ani.  A cucerit de mai multe ori Campionatul Național și Cupa României, iar pe plan internațional a devenit campion european, campion mondial și vicecampion olimpic cu echipa României.

În 2001, după Campionatul Mondial din Franţa, s-a înrolat în Legiunea Străina, o unitate de elită a armatei franceze. În timpul contractului său a fost detaşat în Afganistan într-o misiune de menţinere a păcii. După doi ani şi jumătate s-a întors în România, s-a alăturat lotului olimpic şi a cucerit primul titlu mondial din istoria scrimei masculine româneşti, în Antalya. După Jocurile Olimpice de la Londra s-a retras din competiţii şi a devenit antrenor de scrimă la CS Dinamo Bucureşti şi la lotul naţional.

Colegii lui Florin Zalomir sunt șocați de vestea morții

Georgeta Andrunache, vicepreşedinte CS Dinamo: Este greu să accepţi o asemenea veste, este greu să vorbeşti la trecut despre Zalo. Zalo a fost un om minunat, a fost un sportiv minunat, a fost un antrenor minunat, Zalo a fost un om pozitiv, nu înţeleg.

Rareş Dumitrescu, fost coleg: Ştiam că are ceva probleme, dar nu s-a destăinuit niciodată în amănunt, tot ce era, a zis că o să-şi revină, că era un pic supărat dar nu părea să fie ceva foarte, foarte grav atunci.

Angajat în Ministerul de Interne de la 16 ani, Florin Zalomir era de un an ofiţer în cadrul Jandarmeriei. După divorţ, fostul sportiv a refuzat consilierea psihologică oferită de colegii săi. Din prima căsătorie, fostul campion avea o fetiţă. 

Alexandru Iacob, Jandarmeria Bucureşti: La cea mai recentă evaluare psihologică a fost declarat apt.

Poliţia a deschis o anchetă şi trebuie să stabilească acum exact cum s-a întâmplat tragedia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » De ce s-a sinucis campionul mondial la scrimă Florin Zalomir. Ce le mărturisise prietenilor înainte de a-și pune capăt zilelor