Antena Meniu Search
x

Video Ultimele clipe din viața lui Cami, mama din Găești care și-a luat zilele după ce copilul ei a murit înecat în piscină

Tragedii în lanţ în Dâmboviţa, unde un copil de patru ani a pierit înecat în piscina familiei, iar mama lui şi-a luat zilele de durere şi disperare. După ce s-a rugat în genunchi zeci de minute să îi fie salvat băiatul, femeia a cedat. Într-un moment în care nu era nimeni lângă ea, a fugit unde a văzut cu ochii. Nici poliţiştii care erau în curte, nici vecinii care umpluseră strada nu au împiedicat-o să alerge spre moarte. Dacă erau atenţi, puteau salva măcar un suflet, plâng rudele neconsolate.

de Redactia Observator

la 29.09.2022, 19:22

Vezi și

Băiatul de patru ani se juca, aseară, în curtea vilei părinteşti din Găeşti, de lângă Târgovişte, în timp ce mama lui făcea treabă în casă, iar tatăl era ocupat cu afacerea familiei. Copilul a căzut în piscină şi, dacă a strigat după ajutor, nu l-a auzit nimeni. Când l-a găsit mama lui, era inconştient.

Tânăra a urlat după ajutor, iar un vecin a început să resuciteze băiatul până să vină două ambulanţe: prima, într-un minut, cu un asistent, iar a doua, cu medic, după 10 minute.

Dr. Ioan Dorin Maier, director medical Ambulanța Dâmboviţa: Echipajul cu medic de la Târgovişte, care a trecut la resuscitare avansată, au făcut intubare alături de compresiuni şi s-a făcut şi ventilaţie pe balon.

Tragedie în Găești. Medicii s-au chinuit o oră și jumătate să-l salveze pe băiatul de 4 ani înecat în piscină

Pe acelaşi subiect

Aproape o oră şi jumătate au încercat medicii să reducă viaţa în trupul copilului, dar nu au izbutit. I-au scos din plămâni multă apă, semnă că se zbătuse timp lung în piscină. Au fost scene care au doborât-o pe mama băiatului, care nu a primit niciun calmant de la medici, spun vecinii.

Localnic: Nu i-a dat nimic. Ea a tot vărsat.

Între timp, a ajuns acasă şi tatăl copilului, care, după ce şi-a ţinut soţia în braţe, a implorat medicii să îi salveze fiul. Între timp, fără să fie supravegheată de un medic sau poliţist, mama care îşi pierduse copilul a intrat în stare de şoc. A plecat din curte pe poarta din spate, în timp ce agenţii supravegheau intrarea din faţă. Alarma s-a dat într-un târziu, când aproape 100 de poliţişti, pompieri, jandarmi şi voluntari au început să o caute.

Femeia din Găești a fost găsită fără viaţă după şase ore de căutări

Poliţiştii nu se consideră vinovaţi: spun că situaţia nu impunea prezenţa unui consilier psihologic care să ajute mama să supravieţuiască acestui şoc. Rudele spun, însă, altceva.

Cornel, bunicul copilului (camera ascunsă): De ce nu am avut şi noi grija asta? De ce nu ne-am uitat după ea? Asta trebuia poliţia să pună pe cel pe care l-a pus aici şi nu m-a lăsat să intru, trebuia pus şi la poarta cealaltă.

Localnică: Era viaţa ei! Era copilaşul pe care şi l-a dorit. Şi l-a avut! Şi tristeţea e mare!

Femeia care a simţit că viaţa ei s-a terminat când şi-a pierdut copilul avea 34 de ani. În ultima ei postare de pe Facebook, tânăra a scris despre cât de important este să ne ţinem în braţe copiii ca şi cum ar fi ultima dată.

Mama copilului decedat a acționat "într-o formă de justiție prost înțeleasă", explică un psihiatru

Dr. Gabriel Diaconu, medic psihiatru: În momentele respective persoana nu mai testează realitatea. În spitale există psihologi, există persoane avizate care să poată ţină companie persoanei aflate în depresie, nu avem acelaşi ecosistem mobil pe ambulanţă, SMURD sau situaţii de urgenţă.Era evitabil, a acţionat dintr-o formă de culpă, a acţionat într-o formă de justiţie prost înţeleasă. E un eşec al celor prezenţi la faţa locului să o securizeze.

În altă ordine de idei, şirul de tragedii putea fi evitat dacă piscina era înconjurată de un gard special.

Florin Slăvei, instalator piscine: Sunt câteva modele care se pot instala destul de uşor la fiecare piscină. Primul ar fi un gărduleţ metalic, panouri de sticlă, plasă de siguranţă, cel mai sigur ar fi e un dispozitiv care pluteşte deasupra apei şi la orice val minor sună o alarmă destul de puternică şi avertizează părinţii. De 20 de ani instalez piscine şi niciodată nu mi-a cerut nimeni niciun sistem de siguranţă, absolut niciodată.

Cea mai recentă statistică spune că 32 de copii au pierit în accidente casnice în primele şase luni din 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Ultimele clipe din viața lui Cami, mama din Găești care și-a luat zilele după ce copilul ei a murit înecat în piscină