Antena Meniu Search
x

Video "De ce să tragă, e criminal? A omorât oameni?". Familia şoferului fugar din Tulcea îl apără, deşi un copil de 13 ani a căzut victimă nevinovată

Caz dramatic în Tulcea. Un copil de 13 ani a fost împuşcat de poliţişti din greşeală. Oamenii legii urmăreau un şofer băut, fără permis, care a fugit când au vrut să-l legitimeze. 10 focuri de armă s-au tras în goana nebună. Unul dintre gloanţe a ricoşat în băiatul care se plimba cu bicicleta. Şi fugarul a fost împuşcat în gleznă. Amândoi au ajuns la spital şi sunt în stare stabilă.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 12.12.2021, 19:34

Vezi și

Cursa nebună a început aseară, puţin înainte de ora 18. Un tânăr de 26 de ani era la volanul maşinii sale în localitatea Turcoaia, acolo unde şi locuieşte. La un moment dat, poliţiştii îl văd şi îl somează să oprească. E un client mai vechi de-al lor. Ştiu că n-are permis. De data aceasta era şi băut. Totuşi, şoferul se conformează şi opreşte maşina. 

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: În această zonă a fost oprit tânărul de către poliţie. După ce i-au cerut actele, s-a speriat şi a demarat în trombă. 

Nu înainte de a-l lovi cu pumnul în cap pe poliţist. Urmează apoi o goană nebună pe străzile din oraş. 

Tineri: Uite poliţia! Filme, bă! Filme, bă! Vrei să mă sui? Hai după ei, haide! Stai aici, mă! Stai aici! 

Pe acelaşi subiect

Un copil, victimă nevinovată într-o urmărire ca în filme

Când văd că bărbatul apasă din ce în ce mai tare pedala de acceleraţie, poliţiştii încep să tragă cu armă. Vor să-l sperie. În zadar. Tânărul îşi continuă fuga. Zece focuri trag oamenii legii.

Comisar de poliție Visterneanu Dorin - IPJ TULCEA: Unul din poliţişti a efectuat foc de avertisment în plan vertical şi, ulterior, asupra persoanei în cauză. 

În haosul urmăririi, un copil de 13 ani cade victimă. Adolescentul se plimba liniştit cu bicicleta pe stradă. Un glonţ ricoşează din asfalt într-un stâlp şi îl nimereşte apoi în abdomen. Fugarul este împuşcat, la rândul lui. Abia atunci tânărul se linişteşte. 

Copilul a ajuns de urgenţă la spital şi a fost dus direct în sala de operaţie.

Sin dr. Marius Dănilă, medic chirurg, Spitalul de Urgenţă pentru Copii Galaţi: Starea băiatului este favorabilă. S-a intervenit chirurgical şi s-a extras glonţul care perforase şi o porţiune a colonului. 

Iniţial, şocat, adolescentul nu şi-a dat seama ce s-a întâmplat. Abia când a ajuns acasă şi-a dat seama de grozăvie. 

Familia fugarului îl apără

Tatăl copilului, Marian Ionaşcu: Se plimba şi a auzit ca nişte petarde pocnind, probabil atunci a tras şi cum a ajuns glonţul la el nu ştiu.. A venit cu bicicleta acasă şi şi-a dat seama că l-au împuşcat când s-a uitat la rană. 

Fugarul a ajuns şi el la spital, cu răni la gambă şi coapsă. 

Dr Voicu Dragos - dir medical Spitalul judeţean Brăila: Urmează a fi operat. Starea lui este stabilă, cooperant, nu sunt probleme de viaţă şi de moarte.

Familia îl apără...

Mama fugarului: De ce să tragă, e criminal? A omorât oameni? A  greşit, a băut o bere...

Tatăl fugarului: Agenţii îl cunosc, toată lumea ne cunoaşte, a tras, cunoscându-l. 

Bunica fugarului: A fugit ca i-a fost frică, s-a speriat. Ştiind că a băut o bere. 

Tânărul avea o alcoolemie de 0,37 mililitri de alcool pur în aerul expirat. Şi, nu este la prima abatere. Vineri primise o condamnare de un an cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului. Acum va ajunge cel mai probabil în spatele gratiilor, pentru că judecătorii vor trebui să ţină cont şi de ultima sa faptă ,,de vitejie''. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » "De ce să tragă, e criminal? A omorât oameni?". Familia şoferului fugar din Tulcea îl apără, deşi un copil de 13 ani a căzut victimă nevinovată